Burgemeester onthult dorpsvlag Hoonhorst tijdens Koningsdag - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Burgemeester onthult dorpsvlag Hoonhorst tijdens Koningsdag

HOONHORST – Zoals elk jaar houdt de Oranjevereniging in Hoonhorst diverse activiteiten op en rond Koningsdag. De opbouw is in volle gang. De grote tent staat inmiddels en donderdagavond is alles klaar voor drie dagen feest.

Het merendeel van de programmaonderdelen vindt plaats op het veld achter de karakteristieke molen. Zaterdagmiddag onthult burgemeester Erica van Lente daar de nieuwe dorpsvlag van het 250 jaar jonge dorp. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Er staat namelijk veel meer op stapel.

Vrijdagavond wordt de Nikki’s Oranje Pubquiz gehouden waarbij de algemene kennis van de deelnemende teams op de proef wordt gesteld. Dat gebeurt onder meer aan de hand van geluidsfragmenten en een plaatjesronde. Daarna is het de beurt aan de traditionele feestavond met medewerking van party DJ Marcel Reimink.

De zaterdag begint met een Oranje fietstocht van ongeveer 25 kilometer en een Oranje Kinderbingo. Even na twaalf uur vertrekt vanaf het Kerkplein de kleurrijke Oranje optocht met medewerking van Polyhymnia uit Lemelerveld.

Klapstuk op Koningsdag zelf is ongetwijfeld de onthulling van de nieuwe dorpsvlag van Hoonhorst door burgemeester Erica van Lente. “In het kader van het 250 jarig bestaan van Hoonhorst (in 2020, red.) is een nieuwe dorpsvlag ontworpen die de eenheid van het dorp symboliseert en dus bij iedere feestelijke gelegenheid kan worden gehesen. Het worden drie heel gezellige dagen met uiteenlopende activiteiten en iedereen is van harte welkom”, aldus Wim van Lenthe, de voorzitter van de Oranjevereniging Hoonhorst die ontzettend blij is met zoveel helpende handjes tijdens de opbouw en op de dagen zelf.

Kijk voor meer informatie over de programmering op http://www.oranjevereniginghoonhorst.nl/

Foto's 2
Burgemeester onthult dorpsvlag Hoonhorst tijdens Koningsdag - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Artikel delen: