Daniëlle Schel over keuzestress met bakken vol humor (met beeld en geluid)

Daniëlle Schel over keuzestress met bakken vol humor (met beeld en geluid)

DALFSEN – Patroon, zo heet de eerste avondvullende voorstelling van Daniëlle Schel die vrijdag 10 mei is te zien in Theater De Stoomfabriek. Aanvang: 20.30 uur. ‘Haar typetjes zijn sterk en schuren op een fijne manier de lachspieren’, aldus de jury van het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2017. Daniëlle won toen de publieksprijs. Welnu, tot op de dag van vandaag is er in die typetjes allerminst de klad gekomen.

In een patroon van typetje naar liedje zet ze haar voorstelling neer. In ‘Ik wil het ook’ zingt Daniëlle verlangend over een bijzonder leven, terwijl haar typetjes steeds opnieuw tegen teleurstellingen aanlopen omdat de lat weer eens te hoog is gelegd. Kortom, de tragiek van de keuzestress. Tijdens de fijnzinnige kleinkunstliedjes begeleidt Luuk Janssen haar op zijn gitaar. De muzikale alleskunner (publieksprijs Northern Guitar Awards in 2007 – red.) speelt om het even welke stijl en vult de theatermaakster en actrice feilloos aan.

Hilarisch is het typetje Els die haar brandstoftank leeg rijdt en een gesprek aangaat met een praatpaal. De scène waar ze met haar familie naar Italië reist en vervolgens hopeloos verdwaalt, is kenmerkend voor het huidige tijdsgewricht waarin sommigen de weg een beetje zijn kwijtgeraakt.

Schel houdt zich dapper staande in een wereld vol illusies en speelt en zingt een kleurrijk verhaal over vastlopen en uitbreken. Dat u het weet. Vrijdag 10 mei te zien in het Theater aan de Vecht. Kaarten kosten 16 euro 50 en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl of bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen. Aanvang: 15.00 uur.

Audiofragment: Vechtdal FM in gesprek met Daniëlle Schel

Artikel delen: