Concert Britten Jeugd Strijkorkest

Concert Britten Jeugd Strijkorkest

DALFSEN – Concert Britten Jeugd Strijkorkest en Helsinki Strings in theater aan de Vecht . Ziet u het voor zich: ruim vijftig jeugdige strijkers op het podium van Theater de Stoomfabriek? Het is nauwelijks voor te stellen en toch is het zo. Op uitnodiging van de programmeurs klassiek en dirigent Loes Visser van het Britten Jeugd Strijkorkest komen de Helsinki Strings uit Finland naar Dalfsen.

Samen geven de orkesten zaterdag 8 juni een concert in Theater De Stoomfabriek. Aanvang: 20.00 uur. Het jongeren strijkorkest Helsinki Strings werd in 1972 opgericht door het inmiddels gepensioneerde dirigentenechtpaar Géza en Csaba Szilvay. Afgelopen jaar was Geza te gast in het Dalfser theater waar hij een lezing gaf voor strijkersdocenten. Toen ontstond ook het idee voor een uitwisseling met het Britten. Dat de Helsinki Strings een tegenbezoek tegemoet kunnen zien lijkt meer dan vanzelfsprekend.

In hun zevenenveertigjarige bestaan brachten de Helsinki Strings in steeds wisselende bezetting zo’n veertig CD’s uit en legde de nationale Finse televisie zeventig concerten vast. Voor het concert in Dalfsen reizen de Finnen per ferry en bus naar Nederland. Hoe het er tijdens dergelijke bootreizen aan toe kan gaan kunt u zien op www.theaterdestoomfabriek.nl.

Zaterdag 8 juni spelen het Britten en de Helsinki Strings onder meer de Festival Ouverture van Edward Grieg. Kaarten kosten 19 euro 50 (inclusief drankje) en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen.

Vriendensponsor
Het succes van het theater is te danken aan de vriendensponsoren, het publiek, de tientallen vrijwilligers en niet te vergeten de locatie.
Om die stijgende lijn van inspirerende en mooie voorstellingen vast te houden, biedt Theater De Stoomfabriek ondernemers de mogelijkheid vriendensponsor te worden voor het seizoen 2019-2020. Dat kan al vanaf slechts 50 euro per theaterseizoen. En het aardige is: net als de artiesten komen ook de vriendensponsoren in de spotlights te staan wat de naamsbekendheid nog verder versterkt. Hoe hoger het sponsorbedrag, hoe meer privileges, bijvoorbeeld een advertentie in het theatermagazine.

Het magazine met daarin het volledige theateraanbod wordt begin september in een oplage van 15.000 exemplaren huis-aan-huis verspreid in de gemeente Dalfsen.
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Stuur een e-mail naar magazine@theaterdestoomfabriek.nl

Artikel delen: