Concert Britten Jeugd Strijkorkest en Helsinki Strings in theater aan de Vecht

Concert Britten Jeugd Strijkorkest en Helsinki Strings in theater aan de Vecht

DALFSEN – Ziet u het voor zich: ruim vijftig jeugdige strijkers op het podium van Theater de Stoomfabriek? Het is nauwelijks voor te stellen en toch is het zo. Op uitnodiging van de programmeurs klassiek en dirigent Loes Visser van het Britten Jeugd Strijkorkest komen de Helsinki Strings uit Finland naar Dalfsen. Samen geven de orkesten zaterdag 8 juni een concert in Theater De Stoomfabriek. Aanvang: 20.00 uur.

Het jongeren strijkorkest Helsinki Strings werd in 1972 opgericht door het inmiddels gepensioneerde dirigentenechtpaar Géza en Csaba Szilvay. Afgelopen jaar was Geza te gast in het Dalfser theater waar hij een lezing gaf voor strijkersdocenten. Toen ontstond ook het idee voor een uitwisseling met het Britten. Dat de Helsinki Strings een tegenbezoek tegemoet kunnen zien lijkt meer dan vanzelfsprekend.

In hun zevenenveertigjarige bestaan brachten de Helsinki Strings in steeds wisselende bezetting zo’n veertig CD’s uit en legde de nationale Finse televisie zeventig concerten vast. Voor het concert in Dalfsen reizen de Finnen per ferry en bus naar Nederland. Hoe het er tijdens dergelijke bootreizen aan toe kan gaan kunt u zien op www.theaterdestoomfabriek.nl.

Zaterdag 8 juni spelen het Britten en de Helsinki Strings onder meer de Festival Ouverture van Edward Grieg. Kaarten kosten 19 euro 50 (inclusief drankje) en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen.

Artikel delen: