Prachtig en virtuoos kabaal van Cesar en Jan in De Stoomfabriek (met audio)

Prachtig en virtuoos kabaal van Cesar en Jan in De Stoomfabriek (met audio)

DALFSEN – Cesar Zuiderwijk en Jan Wolfkamp, samen goed voor bijna honderd jaar podiumervaring. Twee topmusici, in de regio bekend van hun avondvullende percussiepektakels in het eerste seizoen van Theater De Stoomfabriek.

Dat was vorig jaar. Vrijdag 14 en zaterdag 15 juni staan ze wederom in het theater aan de Vecht. Oude wijn in nieuwe zakken zeker? Niks is minder waar. Ze vernieuwen zich constant, hebben zichzelf wederom opnieuw uitgevonden. Prachtig en virtuoos kabaal gegarandeerd.

Cesar Zuiderwijk maakt al 49 jaar deel uit van de Golden Earring, de oudste (1961) en meest succesvolle rockband van Nederland. Daarnaast is hij docent, geeft masterclasses en stond vorig jaar met 2000 drummers op het Scheveningse strand. Na afloop was hij zichtbaar ontroerd. Dat was een andere ontroering dan toen hij in 1999 in de Bosnische stad Mostar drumles gaf aan kinderen die door de oorlog waren getraumatiseerd. Cesar en Jan kennen elkaar al een eeuwigheid en van haver tot gort. Muzikaal zijn ze aan elkaar gewaagd, al bewegen ze zich op verschillende speelvelden. Cesar is van de stuwende rockgrooves en knallend drumwerk, klankenmaker Jan van de groovy loops, elektronische drums, trommels en percussie.

Dalfsenaar Jan Wolfkamp is én theaterman én een geluidsgevoelsmens. Hij speelde met Robert Long, Jenny Arean, Ernest Beuving en de Greg Howard Band. Aan die optredens bewaart Jan Wolfkamp – die ook in Amerika speelde – warme herinneringen. Tijdens zijn studie klassiek slagwerk aan het conservatorium werd Jans passie voor de elektronische drums aangewakkerd. Hij was één van de eerste Nederlandse musici die daarmee experimenteerde. Uit die tijd stamt zijn cd Pads Alloud (te vinden op Spotify). Dat hij een geluidsgevoelsmens zie je ook aan zijn setup, “mijn drumkitchen”, zoals hij zelf zegt. Een combinatie van een drumset met (hand)percussie, gekke, bijzondere geluiden en natuurlijk de elektronische drums en loops.

Vrijdag 14 en zaterdag 15 juni komen poëzie en rock samen in Theater De Stoomfabriek. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten kosten 19 euro 50 en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen.

Audiofragment: Vechtdal FM in gesprek met Cesar Zuiderwijk en Jan Wolfkamp

The beardo’s zijn aan elkaar gewaagd (foto: Robert Westera)

Artikel delen: