Gemeenteraad  17 juni 2019

DALFSEN – De gemeenteraad heeft maandagavond 17 juni weer een aantal punten besproken wat over de gemeente Dalfsen gaat. Het was een lange vergadering. Hier een korte samenvatting wat er die avond is gebeurd. Mijn excuses voor het late bericht.

Vragenronde

Tijdens de vragenronde ging het over de onveiligheid op de N377. Het neemt ook sterk toe. De vraag is dan ook of er dan een plan van aanpak komt. Komt er dan ondertussen tijdelijke maatregelen?

 

11e herziening bestemmingsplan buitengebied, locatie Westeinde 37

Er is geconstateerd dat er geen overlast is. Het moet ook geen nieuwe problemen opleveren. Het is dan ook lastig om het eenvoudig te houden. Voordat het plan er was, zijn er allemaal mensen bij betrokken. Het heeft geen gevolgen. Het moet dan ook geen groot probleem worden.

 

Bijdrage nationaal fonds asbestdaken

Het onderzoek is nog gaande. Het voorstel wat in het najaar uitgebracht. De reden om het nu te behandelen is, omdat de overheid heeft gesteld dat  inwoners mee kunnen doen aan het asbestfonds.

 

Verbod oplaten ballonnen

Verbod oplaten van ballonnen gaat door. Het is niet goed voor het milieu en het is ook niet diervriendelijk. Je kan ook niet naar een ander soort ballon gaan daar zitten  andere risico’s aan. Bijvoorbeeld bij een wens ballon (papieren ballon) daar zit dan weer brand gevaar aan.

 

Quirine Slootweg

We danken Quirine Slootweg voor haar bijdrage aan Dalfsennet. Helaas zit haar stage er op. Met een klein beetje geluk zien we haar in de toekomst op TV terug , want zij wil heel graag de TV wereld in.

Wij wensen haar een prachtige toekomst  toe en wie weet laat ze nog eens iets van haar horen hoe de stand van zaken er bij staan.

Namens de kijkers: dank je wel!

De vrijwilligers van Dalfsennet

 

Artikel delen: