Ontdek 3 toeristische trekpleisters in het noorden van Overijssel

Ontdek 3 toeristische trekpleisters in het noorden van Overijssel

Waar andere provincies veelvuldig worden geroemd om hun hotspots en mooie plekken, zo wordt Overijssel door velen ondergewaardeerd. In feite is Overijssel een relatief onbekendere provincie bij de meesten, maar toch kent de provincie genoeg hoogtepunten.

Neem alleen al de vele steden en dorpjes die steeds meer in trek zijn. Zwolle, Enschede, Hengelo, Giethoorn en tal van andere plaatsen die zeker de moeite waard zijn om eens te bezichtigen. Laten we eens kijken welke 5 er absoluut niet mogen ontbreken in jouw lijstje.

1.    Zwolle

Vanzelfsprekend komt de hoofdstad van Overijssel ook voor in dit rijtje. Zwolle wordt gezien als één van de metropolen Nederland en is steeds meer in opkomst als binnenlandse stedentrip. De stad kent een rijke geschiedenis en tal van bijzondere bouwwerken en bezienswaardigheden. Bovendien kan de shopfanaat hier ook prima slagen in de rijkelijke winkelstaten. En wil je er overnachten? Ook dat is geen probleem, want er zijn meerdere hotels in Zwolle en omgeving waar je heerlijk tot rust kunt komen. Kortom, de Hanzestad is zeker de moeite waard voor een leuk bezoekje.

2.    Dalfsen

Net naast Zwolle ligt het dorp Dalfsen. Het dorp is veelal geliefd om zijn talrijke kastelen in de nabije omtrek. Voor diegenen die houden van nostalgie en geschiedenis is dit dan ook de perfecte plek om hier wat van te proeven. In combinatie met een prachtige natuur heb je er ook zeer geschikte wandel- en fietsmogelijkheden waar je de plaatselijke natuur beter leert kennen. Bovendien kan je overnachten tussen het groen in één van de kneuterige hotels van Dalfsen. Maar ook het centrum is zeker een bezoekje waard. Met zijn authentieke woningen, nostalgische kerkjes en kunstzinnige gebouwen waan je jezelf in een ander tijdperk. De écht cultuurliefhebber komt hier echt goed tot zijn recht.

3.    Giethoorn

Natuurlijk mag Giethoorn ook niet ontbreken als trekpleister van Overijssel. Dit dorp wordt ook wel het ‘Venetië van Nederland’ genoemd vanwege zijn talrijke waterwegen, bruggetje en klassieke punters. Vaar met je fluisterboot langs de prachtige natuur en laat je overweldigen door het mooie groen. Of ga je liever zelf op avontuur? Dan kan je ook zelf in een kano of kajak stappen en over de rustgevende watertjes varen. Maar je kunt Giethoorn niet alleen te water ervaren, het gebied kent ook veel mooie wandel- en fietspaden die zeker de moeite waard zijn. En wil je van alles wat proberen? Dan is er ook de mogelijkheid om te overnachten in één van de accommodaties van Giethoorn. Je komt echt tot rust in dit prachtige plaatsje.

Artikel delen: