Ambulance IJsseland plaquette voor EHBO-ers tijdens Living Village Festival

Ambulance IJsseland plaquette voor EHBO-ers tijdens Living Village Festival

DALFSEN – U heeft ze vast wel eens gezien tijdens een van de Oranjefeesten, het Sproeifeest, Kachel FM of The Living Village Festival: de vrijwilligers van de EHBO vereniging Hoonhorst – Dalfsen. Naast hun taak als EHBO-er hebben ze allemaal een gewone fulltime baan.

De passie voor hun vrijwilligerswerk gaat zelfs zo ver dat ze vakantie- of ADV-dagen opnemen om aan de vraag te kunnen voldoen. Ze zijn overal te vinden, weer of geen weer. Zo ook bij The Living Village Festival dat tot zondagavond laat door ging.

Door tijdgebrek lukte het de dienstdoende vrijwilligers niet om zondagavond de duidelijk herkenbare tent af te breken. Iedereen moest maandag namelijk in alle vroegte weer aan de slag bij zijn of haar werkgever. Maar maandagavond om zes uur stonden de mannen en vrouwen weer paraat op het festivalterrein, klaar om de gele tent zorgvuldig neer te halen en netjes in te pakken voor het volgende evenement.

Sommige EHBO-ers hadden er na The Living Village Festival een complete werkweek opzitten. Onvoorstelbaar, maar waar. Aan aanloop had men trouwens geen gebrek. Van teken en splinters verwijderen, heel veel pleisters plakken en isolatiedekens en flesjes met hydraterende drank uitdelen tot oververhitte mensen gecontroleerd laten afkoelen en het blussen van een beginnend brandje in een camper. Dat was het wel in een notendop, nou ja op die twee ambulances na die bij enkele mensen de vinger aan de pols hield omdat ze in andere sferen verkeerden. Niks ergs verder. EHBO-er Trudie Kramer was donderdag nog even het dorp in geweest om bij de plaatselijke DA-drogisterij met fikse korting een mega-voorraad pleisters in te slaan. Zondagavond waren ze er bijna doorheen.

Dat Trudie en haar collega’s de zaken goed voor elkaar hadden bleek uit het bliksembezoek van een afgevaardigde van de Ambulance IJsselland die zich lovend uitliet over de tent in het algemeen, de inrichting en de snelle en vakkundige afwikkeling. Het leverde de vereniging een mooie plaquette op. Die krijgt een ereplaatsje op de spreekwoordelijke schoorsteenmantel van een mogelijk nieuw onderkomen van de EHBO vereniging Hoonhorst – Dalfsen

Foto 1
Artikel delen: