Buurtbus Lemelerveld Raalte groot succes

Buurtbus Lemelerveld Raalte groot succes

DALFSEN – LEMELERVELD – Het project buurtbus Salland van Lemelerveld naar Raalte is een groot succes en overtreft de verwachtingen in de eerste 3 maand dat de bus nu loopt. Gemiddeld maken 1300 reizigers per maand hiervan gebruik. De buurtbus is opgezet door de buurtbusvereniging Salland, samen met de gemeente Dalfsen en Raalte.

Hiervoor was er een busverbinding van Connexxion, doch het aantal gebruikers nam fors af en werd om die reden opgeheven. Door inzet van vrijwilligers is het afwijken van een rechtstreekse verbinding gemakkelijker te organiseren, meer stopplaatsen en een kleinere bus. Dit maakt het voor de gebruiker aantrekkelijker.

Ook de verlegging van de buurtbus Dalfsen / Ommen loopt goed nu Vilsteren ook een halteplaats is geworden.  Vanaf Ommen gaat de bus via Vilsteren naar Lemele, Dalmsholte, station Dalfsen en Rosengaarde Dalfsen en weer terug van 7 uur tot 19 uur.

De buslijn van  Lemelerveld/ Dalfsen, station en dorp blijft voorlopig rijden en de provincie geeft aan meer geld te gaan besteden in het openbaar vervoer.

Keolis Nederland voert deze buslijn dus uit onder de naam Syntus Overijssel.

WvdV

Foto 1
Artikel delen: