Brommers kiek’n in Dalfsen

Brommers kiek’n in Dalfsen

DALFSEN  –  “Brommers Kiek’n in Dalfsen was een onderdeel van deze meeting in “Buurmans Brommerrit 2019” uit Lierderholthuis..In 2019 was er eveneens een kortere route beschikbaar voor deelnemers in de zogenaamde YoungBromTimer klasse, dit is een klasse voor Gilera Citta, Vespa Ciao en Puch Maxi bromfietsen

Het verzamelen en inschrijven vond plaats  het feestterrein in Lierherholthuis. Er was een maximum aantal van 125 deelnemers vastgesteld. De lengte van Buurman’s Brommerrit was ongeveer 65 kilometer. Ze vertrokken  vanaf 13.00 uur, op het feestterrein, de start is via een speciaal parcours, wat je niet verplicht was om te rijden maar wat wel leuk is voor het publiek. Toen wij weg waren met de brommertoertocht vonden er allerlei activiteiten op dat parcours plaats. Wij vormden dus eigenlijk de opening van het middagprogramma van het Feestweekend.

De toertocht voor oude bromfietsen voerde de deelnemers daarna door het mooie Sallandse landschap.

De “echte” oldtimer bromfietsen reden een route van ongeveer 65 kilometer door Salland en hielde ongeveer halverwege een stop in Restaurant Het Boskamp aan de Sterrebosweg in Dalfsen. Voor diegene die de bromfietsen wilde bekijken en niet naar Lierderholthuis kon komen, was dit een mooie gelegenheid om tussen half drie en half vier ’s middags de oldtimer brommers te bekijken bij Het Boskamp.  Daar kwam dan ook heel wat publiek op af, de meesten ook om jeugdgevoelens op te halen. Er waren ook prachtige machines te zien, zelfs bromfietsen met een motorkenteken, een 100 cc er. De bestuurders streken allen neer op het terras met het bankje van hier kuj mooi zitt’n, genieten van het zonnige weer.

Het is altijd weer een mooi gezicht om een grote stoet oude bromfietsen te zien bestaande uit oude bromfietsen zoals Kreidler, Zündapp, Sparta, RAP, Batavus, Puch, Mobylette, NSU, Solex en ga zo maar door.

Artikel delen:
Foto's 7
Brommers kiek’n in Dalfsen
Brommers kiek’n in Dalfsen
Brommers kiek’n in Dalfsen
Brommers kiek’n in Dalfsen
Brommers kiek’n in Dalfsen
Brommers kiek’n in Dalfsen