De schakel tussen tuin en tafel zit praktisch om de hoek

De schakel tussen tuin en tafel zit praktisch om de hoek

DALFSEN – DALFSEN – In de kassen van Eef Stel aan de Ankummer Es ruikt het zoals in de betere groentenzaken. Naar een mix van groenten, echte aarde, een vleugje ochtenddauw en vakmanschap. En dat gaat ook op voor de winkel, het terrein van Jennie, Gea en Jaqueline.

Onmisbare schakel in het geheel is Alie. Zij verzorgt de administratie. Ruim vijfentwintig jaar geleden deed Eef de bestrijdingsmiddelen en de kunstmest in de ban en schakelde over op ouderwetse meststoffen en gevitaliseerd water. Sindsdien komen er uit zijn kassen groenten met de smaak van vroeger die ook nog eens bulken van de vitaminen, mineralen en sporenelementen. Maar dat gebeurt allemaal niet vanzelf. Jan en Rinze en Eef zelf ‘voeden de groenten op’ en zorgen voor de verwerking.

Tomaten, komkommers, paprika’s, diverse slasoorten, rucola, knapperige prei, rode en gele biet, raapstelen, andijvie en witte, groene en rode kool. Het assortiment is groot. En zeer binnenkort worden de basilicumtomaatjes geoogst, altijd een feestje. De winkel is de schakel tussen tuin en tafel. Wie wil kan een kijkje in de kas nemen. Dat is al een ervaring op zich, helemaal als je Eef Stel zelf tegen het lijf loopt. Een advies? Neem de tijd, want deze tuinder van de vierde generatie raakt niet uitgepraat over zijn passie die inmiddels een manier van leven is geworden. “Eef’s Style”, grapt de Dalfsenaar die aan veel horeca in het Vechtdal levert maar ook ver daarbuiten.

De kassen en de winkel zijn te vinden aan de Ankummer Es 11, in hetzefde rijtje als Coen Jansen Vaste Planten. Da’s praktisch om de hoek.

 

Foto's 3
De schakel tussen tuin en tafel zit praktisch om de hoek
De schakel tussen tuin en tafel zit praktisch om de hoek
Artikel delen: