Hippe koffiebars, we noemen er 8!

Hippe koffiebars, we noemen er 8!

De hippe koffiezaak lijkt gemeengoed geworden. Iedere stad heeft er wel een een aantal. De keuze is reuze. Koffie is niet alleen nog maar genieten, maar vooral beleven. Waar moet je naartoe om echt van je stoel geblazen te worden als het om koffie gaat? Dan gaat het niet louter om koffie.

Wijk Camden in Londen
In de Londense wijk Camden kun je terecht voor een lekker bakkie en meer. Bijzonder? Enigszins, maar het wordt pas echt bijzonder als we je vertellen dat je daar niet op een stoel zit, maar op een bed kan liggen.

Je gaat er dan ook niet naartoe voor slechts een kop koffie, maar voor een totaal ontbijt. Kom yoghurt met muesli erbij of een andere cereal en omringd door het fijnste dekbed. Dat is nog eens wakker worden. In het Cereal Killer Café.

Fietsen en koffie, Pittsburgh
Je hoeft er heus niet voor te fietsen, maar de bar kent een design van fietswielen en daar dankt ze ook haar naam aan. Echt voor de hipster die zijn koffie wil beleven. En vooral voor de trendy types, die in hun fashionable outfit komen, hun Burkely rugzak van de rug zwaaien en lekker gaan zitten voor een fancy kop koffie. In The Bicycle Café. 

In the middle of nowhere in Seoel
Een café, in de vorm van een enorme camera, ergens out in the open bij Seoel. Overal antieke camera’s en enorm veel foto’s. Het is the place to be om te luisteren naar verhalen verteld middels de beeldtaal, natuurlijk met een heerlijk kop koffie erbij. In het Dreamy Camera Café. 

Robots serveren je koffie, Osaka in Japan
Je krijgt er een geweldige kop koffie van een ober of serveerster. Die ober is echter geen echte man of vrouw, maar een robot. Het loopt er als een trein. Alleen de koks zijn echte mensen. In dit Robo Café. 

Spelletje doen en koffie drinken, Toronto
In het Canadese Toronto houden ze van bordspellen en van koffie. Ze hebben er honderden spellen en barista’s brengen je koffie én willen je ook best nog even de spelregels uitleggen. Of je zelf een spel mee mag nemen op je laptop of in je laptoptas, weten we niet. In Snakes and Lattes. 

Betaal voor je buuf’, South-Caroline
Niets wat heel bijzonder is. Gewoon een goeie kop koffie drinken en afrekenen. Maar dan komt het: je betaalt niet je eigen koffie, je betaalt die van je buurman of buurvrouw. Hoe dit is ontstaan? Toen een vrijgevige klant de service zo waardeerde dat ze duizend dollar achterliet. Dan was alles maar betaald. Dit gebaar groeide uit tot een traditie van meer geven dan nemen, en nu doneren gasten hun geld zodat anderen daarvan kunnen eten en drinken. In Corner perk Café, Bluffton. 

Oost-Berlijn in Amsterdam
Het café ziet eruit als een café in Oost-Berlijn. Die typische Oost-Duitse sfeer is er overduidelijk aanwezig. De stoelen, de tafels, de piano. Alles herinnert eraan. In Café Brecht. 

Wassen en koffie drinken, München
Briljant, je draait een wasje en drinkt een kop koffie. In München kan dat. In dit café kun je koffie drinken en tegelijkertijd de witte of bonte was doen. De ruimte staat vol met wasmachines en tafeltjes om lekker je koffie te nuttigen. In Wash and Coffee.
Artikel delen: