De hippe regenjas regeert

De hippe regenjas regeert

De regenjas is een fashion-artikel geworden. Je hebt er zelfs de regen niet voor nodig. Van rechthoekige poncho tot stijlvol getailleerde regencoat. 

 

Weet je nog? Moest je door de regen op de fiets naar school en kwam je moeder met zo’n gele tent aangelopen. Zwaar en stug. De regenjas. Als je pech had, moest je er ook nog zo’n broek bij aan, met van die veel te lange pijpen. En laten we het over de zuidwester maar niet hebben. 

 

In het begin durfde je het nog aan, maar een week later verdomde je het om zo’n pak aan te trekken. Je bleef dan wel droog, maar het zweet stond op je rug. En uittrekken was ook nog best een hele heisa. Dan maar nat. 

 

Het was in den beginne geen jas
Die tijden zijn voorbij. Misschien dat je er nog eentje op Marktplaats kunt scoren, maar dat is het dan ook. Er is nu heel wat meer aan regenkleding op de markt. Van traditioneel (lees: groot, grof en blauw van kleur inmiddels), tot modieuze regenjassen die je in je garderobe wilt hebben. Ofwel: een regenjas is een must have. 

 

Waar komt die ontwikkeling van de regenjas eigenlijk vandaan? Want het was in den beginne geen jas. De eerste regenjas was een poncho. Volgens wikipedia een rechthoekige doek met in het midden een gat om het hoofd door te steken. Hoe eenvoudig kan het zijn. 

 

We kennen ze vooral van de Inca’s, in de vorm van een wollen poncho. Van oorsprong komt het kledingstuk inderdaad uit het grensgebied van Chili en Argentinië. 

 

In de jaren zestig vonden de hippies het geweldig kledingstuk, mede door de aandacht voor de niet-westerse culturen. Een poncho werd op die manier ingelijfd in de westerse kledingstijl. 

 

Tot in de jaren zeventig werd de poncho veel gezien, als cape tegen de regen. Zo’n regenponcho is superhandig voor een fietstocht door de regen. Maar was wel gemaakt van een zwaar materiaal. 

 

Eerlijk is eerlijk, eigenlijk wilde je er niet echt mee gezien worden, met zo’n plastic knalgeel, zwaar en zwetend exemplaar. 

 

De regenjas is een mode-item geworden
Anno 2019 is de regenjas echter hipper dan ooit. Het is zelfs een echt mode-item geworden. Er is een keur aan regenjassen in de meest fancy kleuren en van een heerlijk zacht en mooi materiaal. Prachtig getailleerd en comfortabel. En je draagt deze daarom ook heus als het droog is. 

 

Een beetje influenceer laat zich tegenwoordig graag in een prachtige outfit, inclusief moderne regenjas fotograferen. 
Het merk RAINS blies eveneens de regenjas nieuw leven in. En voegde daar ook een prachtige accessoire zoals rugzak aan toe. De modellen blaken van eenvoud en zijn stijlvol qua snit. Sinds 2012 is het merk niet meer weg te denken uit de collecties. 

 

Opvallend is dat het eerste ontwerp van RAINS de poncho was. Toen dit een hit bleek, ging het merk over op de jassen en tassen. Stuk voor stuk van hoogwaardige kwaliteit en natuurlijk waterdicht. 

 

Het merk is Deens en heeft die typische Scandinavische look. Stijlvol, eenvoudig en voor iedereen draagbaar. 
Artikel delen: