De verkeersdeskundige weet het, u nu ook!

De verkeersdeskundige weet het, u nu ook!

DALFSEN – Wij kwamen bij hem met de volgende vraag: Verkeer komend vanuit de Diezerstraat komt nog al eens in conflict met het verkeer komende van de richting Heino, die er dan soms plotseling voorlangs schieten. Altijd een beetje een onduidelijke situatie voor de weggebruikers.

Kunt u dat als kundige van de gemeente Dalfsen goed verwoorden hoe het in werkelijkheid moet, zodat iedereen het ook echt weet?

We kregen al heel snel het duidelijke antwoord:

Dat is inderdaad een lastige. Het is een 60 km/uur weg, dus een erftoegangsweg in het buitengebied. De aansluiting Diezerstraat – Heinoseweg is gelijkwaardig.

Door het allureverschil (asfaltverharding en klinkerverharding) lijkt het alsof het verkeer op de Heinoseweg voorrang heeft. Er staan geen verkeersborden, dus het kan niet anders dan dat het gelijkwaardig is. Er is namelijk ook geen sprake van een uitritconstructie.

In principe is het gelijkwaardig, dus verkeer van rechts heeft voorrang. Als bestuurder zou ik hier altijd voorzichtig rijden, vanwege het bochtige verloop en verkeer vanuit de Diezerstraat.

Maar let op: het verkeer komende uit de Diezerstraat heeft dus voorrang!

Foto google.

Met dank aan de verkeers kundige van de gemeente Dalfsen

Heeft u als kijker ook een vraag over een verkeerssituatie, kom er gerust mee. Het is voor iedereen interessant. mail dan naar info@dalfsennet.nl en wij doen de rest.

Foto 1
Artikel delen: