Nieuw in Dalfsen: fit in 20 minuten per week

Nieuw in Dalfsen: fit in 20 minuten per week

DALFSEN – Personal trainers en ondernemers David Kuperus en Lisette Vos openen op 2 september de 135e fit20 studio aan de Prinsenstraat 32 in Dalfsen. Lisette Vos wordt het gezicht van deze nieuwste fit20 studio. Voor iedereen die fit wil worden én blijven is fit20 een effectieve en efficiënte oplossing.

De fit20 formule bestaat uit een intensieve personal training van 20 minuten per week. Het concept past bij mensen die weinig tijd of geen zin hebben om iets aan fitness te doen. Ook sporters die hun prestaties willen verbeteren kunnen fit20 integreren in hun trainingsprogramma. Sinds de oprichting in 2009 trainen al meer dan 16.000 mensen volgens de fit20 methode.

De fit20 training is op afspraak en altijd onder persoonlijke begeleiding. De trainingsmethode zorgt voor een sterke prikkel op de spieren waardoor – binnen de herstelperiode tussen twee trainingen – het hele lichaam fitter wordt. Lisette Vos: “In de jaren dat ik in Zwolle trainde heb ik zoveel mooie ontwikkelingen bij klanten gezien. Zo heeft een dame met artrose-klachten meer plezier omdat ze veel minder pijn heeft. Maar ook zoveel kleine dingen gaan soepeler, zoals veters strikken of boodschappen tillen, en mensen ervaren een betere conditie bij het wandelen en fietsen. Zelf zit ik graag op de racefiets en merk ik dat m’n benen later verzuren, dat ik sneller herstel en minder gauw spierpijn heb.”

fit20 formule

Op speciale custommade fitnessapparaten worden de grote spiergroepen wekelijks in 20 minuten getraind. De training vindt plaats in een kleinschalige studio en is ’hoogintensief’. Dit houdt in dat de spiergroepen in korte tijd zwaar worden belast en tot het uiterste worden gedreven, op een veilige manier. Deze wekelijkse prikkel zorgt ervoor dat je spieren versterken en je conditie verbetert. Er wordt met focus getraind, één-op-één of als duo, zonder afleiding van (harde) muziek of spiegels. De ruimte is gekoeld op 17 graden waardoor klanten niet of nauwelijks transpireren en sportkleding of naderhand douchen niet nodig zijn.

Trainen op wetenschappelijke basis

De fit20 trainingsmethode is een High Intensity Strength Training, gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken die laten zien dat met één intensieve training per week de gezondheid en fitheid sterk verbeteren. De fit20 personal trainer let nauwkeurig op houding, ademhaling en tempo en houdt alle trainingsresultaten bij in een speciaal ontwikkelde fit20 app. Doordat alle oefeningen in slow motion en onder begeleiding worden uitgevoerd zijn ze veilig en haalbaar voor iedere leeftijdscategorie.

Gratis kennismaken

Lisette Vos: “In twintig minuten per week train je intensief; de oefeningen zijn een goede basis om jezelf te verstevigen en te werken aan je gezondheid. Sterkere spieren zorgen voor minder klachten en dat maakt mensen op een relatief eenvoudige manier iets gelukkiger. En zoals bijna iedereen was ik eerst ook sceptisch, maar na zeven jaar weet ik wel beter. Ik gun het iedereen om aan het eind van de dag energie over te hebben, dus ik daag iedereen uit Dalfsen uit het een keer te komen proberen!”

Meer informatie over fit20: www.fit20.nl. Via de site kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een vrijblijvende kennismakingstraining.

Over fit20

De fit20 High Intensity Strength Training is gebaseerd op wetenschappelijke studies en onderzoeken. Het concept is in Nederland doorontwikkeld en in 2009 uitgerold als formule met inmiddels meer dan 140 studio’s in 8 landen. Ook verzorgt fit20 in-company studio’s, zoals o.a. bij Siemens, Ahold en Randstad. Een overzicht van alle fit20 studio’s staat op www.fit20.nl.

Artikel delen: