Burgemeester ontvangt eerste exemplaar Proef Dalfsen - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Burgemeester ontvangt eerste exemplaar Proef Dalfsen

DALFSEN – Vanochtend ontving burgemeester Erica van Lenthe het eerste exemplaar van het Magazine Proef Dalfsen. Deze werd haar overhandigd door de voorzitter van Proef Dalfsen, Wim Holsappel.

 

De burgemeester bladerde het magazine door en noemde het programmaoverzicht op zaterdag 14 september indrukwekkend. Maar liefst 48 punten hebben open huis. ‘Ik ga er zeker een aantal bezoeken’, gaf ze enthousiast aan. ‘En ik hoop op mooi weer die dag.’
Het is de eerste keer dat ze Proef Dalfsen mag beleven.

Proef Dalfsen vindt alweer voor de 8e keer plaats. Dit jaar staan, naast Dalfsen, de kernen Ankum en Oudleusen centraal. Het aantal deelnemende bedrijven, verenigingen en particulieren en open monumenten is groot. De bezoekers kunnen hun hart ophalen.

Wie helemaal niets wil missen volgt de fietsroute van 38 km die start bij de Westermolen, waar ook de Streekmarkt is en de Paardentram start.
Voor jong en oud valt er onderweg veel te zien en te beleven. Van fruit plukken en proeven, tussen de koeien in het weiland lopen, je verwonderen over de klassieke auto’s bij Classic Job en in het Saab Museum, terugblikken naar de vorige eeuw bij Museum Spijkerman tot zorg bij Zorgboerderij De Ruimte. Maar ook de kunst- en natuurliefhebbers komen aan hun trekken! Zo exposeren enkele lokale kunstenaars bij Wellness Oeverhorst en Mooirivier.

 

Bijzondere bezoekpunten dit jaar zijn onder andere het evenement rondom de stuw Vechterweerd en het gemaal de Broekhuizen van het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Ook de nieuwe trots van Dalfsen, de Vechtzomp, zal niet ontbreken. Meevaren vanaf de kade bij De Fabriek is mogelijk. Daarnaast geeft Muziekvereniging Excelsior diverse muzikale workshops en zorgen de plaatselijke modeondernemers weer voor een spetterend Modespektakel rond het Kerkplein.

Op de route zijn vele momenten waar men even kan uitrusten en zich kan laten verwennen en verrassen door de deelnemende horeca of particulieren.

ALS wandeltocht: Prachtige, nieuwe wandelingen over de landgoederen Rechteren, Den Berg, den Aalshorst, Mataram en de Horte. Startplaats en inschrijven: Zaal Kappers Hoonhorst. Afstanden: gezinswandeling 5 km, 10, 15 en 25 km. Kosten: € 10,00 pp, kinderen tot 15 jr gratis. Honden mogen mee, mits aangelijnd. Opbrengst geheel voor stg ALS: Samen lopen voor een wereld zonder ALS.De lange afstanden kunnen onderweg echte balkenbrij proeven in het bosrestaurant.

Zoals ieder jaar is het eindpunt van de fietsroute het Kerkplein met het traditionele Bierfestival. Daar waar kleine lokale bierbrouwers, wijnhuizen en horeca hun best doen het publiek te laten genieten van hun aanbod.

Kortom, zaterdag 14 september wordt het weer volop genieten in Dalfsen, Ankum en Oudleusen.

Het magazine wordt deze week huis aan huis verspreid in een oplage 30.000. Hou uw brievenbus in de gaten!

 

 

 

Foto's 2
Burgemeester ontvangt eerste exemplaar Proef Dalfsen - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Artikel delen: