Sluiswachterswoning 7 sept. open - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Sluiswachterswoning 7 sept. open

VECHTERWEERD – Sluiswachterswoning stuw Vechterweerd op 7 september weer open voor publiek. Zaterdag 7 september is de sluiswachterswoning bij stuw Vechterweerd van 10.00 tot 16.00 uur weer voor het publiek geopend. In de woning kunnen bezoekers informatie over de Vecht krijgen, er zijn leuke struinopdrachten voor buiten en men kan genieten van de omgeving van de Vecht.

 

Multifunctioneel gebruik

De gerenoveerde woning wordt voor vele doeleinden ingezet. Door het waterschap voor vergaderingen, bijeenkomsten en recepties. Voor andere organisaties en participanten biedt de woning volop mogelijkheden voor het geven van voorlichting, educatie en exposities over de Overijsselse Vecht en het startpunt voor excursies.

 

Noaberschap

In samenwerking met onze partners binnen Noaberschap Vechterweerd geven we invulling aan een samenhangend aanbod voor bezoekers. Deze partners zijn Buitenplaats Vechterweerd, Boerhoes en Vitens. De sluiswachterswoning fungeert hierin als een belangrijke informatiepunt en als visitekaartje voor het gebied.

 

Tien Toren plan

Het stuwcomplex Vechterweerd is een druk bezochte locatie, zeker in de zomerperiode. Het is een knooppunt voor fietsers, wandelaars en pleziervaart. Daarom is deze locatie in het programma Ruimte voor de Vecht als één van de torens in het Tien Toren plan opgenomen. Dit zijn markante belevingsplekken om aandacht te vragen voor de identiteit en daarmee de essentie van de Vecht.

Met de renovatie van de sluiswachterswoning geven wij hier invulling aan.

 

Proef Dalfsen
Tijdens het evenement Proef Dalfsen op zaterdag 14 september zijn de sluiswachterswoning en het onlangs in gebruik genomen gemaal De Broekhuizen ook voor het publiek te bezoeken. Beide locaties zijn opgenomen in de fietstocht.   

Artikel delen: