Robert-Jan Mastenbroek van Dream or Donate tikt eerste 25.000 euro af

Robert-Jan Mastenbroek van Dream or Donate tikt eerste 25.000 euro af

OMMEN – Robert-Jan Mastenbroek van het crowdfundigplatform Dream or Donate heeft 25.000 euro overgemaakt op de derdengeldrekening van advocatenkantoor De Vries & Kasem dat is gespecialiseerd in cybercrime.

Advocaat Royce de Vries heeft dat bevestigd aan RTV Oost. Het geld komt toe aan de gedupeerden van het platform. Wanneer zij het geld daadwerkelijk in handen krijgen is nog niet duidelijk.
Maandag zette Makelaardij Vrieling het landgoed van Mastenbroek in Witharen op Funda. Opvallend is dat er geen foto’s bij staan. Mastenbroek weet op communicatieplatform Slack te melden dat er de eerste bezichtigingen staan gepland en dat hij verwacht dat het complex dat voor 1,1 miljoen euro te koop staat, snel van de hand zal gaan.

Op de woonboerderij, de opstallen en 15.000 vierkante meter grond rust een hypotheek van 905.000 euro. Robert-Jan Mastenbroek kocht het landgoed in 2016. Hij had op dat moment geen werk. Op welke basis de toen 25-jarige er in slaagde een hypotheek te krijgen, is niet duidelijk.

De politie Oost Nederland heeft de inhoud van de telefoons en computers van Mastenbroek gekopieerd en de spullen aan hem geretourneerd. Overal in het land wordt aangifte tegen hem gedaan. Deze aangiften worden centraal verzameld in Zwolle. Er wordt dan gekeken welke vervolgstappen er kunnen worden ondernomen. Een woordvoerder van de politie gaf aan dat het belang van de gedupeerden bovenaan staat.

Artikel delen: