Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 36 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 36

DALFSEN – Ook voor de biljarters van de Trefkoele is de competitie weer begonnen. In een uitwedstrijd tegen het D.O.S. 5 speelde het derde team dinsdagavond in Hattem haar openingswedstrijd. Eric Analbers beet de spits af tegen Henk Fijn. Een speler goed voor 100 te maken caramboles terwijl Analbers genoteerd staat voor 39.

Maar Analbers liet zich daardoor niet van de wijs brengen. In een degelijke partij wist hij de eerste winst en 12 wedstrijdpunten voor zijn team binnen te halen. Na 37 beurten had hij zijn 39 caramboles bij elkaar. Zijn gemiddelde was 1.054 en zijn hoogste serie was 5. Fijn speelde ook een goede partij maar kwam toch drie caramboles tekort. Zijn gemiddelde was 2.621 en zijn hoogste serie bedroeg 14. Fijn kreeg 9 wedstrijdpunten.

In de tweede partij moest Gerard Verhaar het opnemen tegen Gerrit Agterhuis. Ondanks het feit dat Verhaar wel boven zijn eigen gemiddelde speelde moest hij al na 17 beurten Agterhuis de hand schudden. Die speelde een prima partij. Hij had maar 17 beurten nodig voor de 55 waarvoor hij op papier staat. Een gemiddelde van 3.235 en zijn hoogste serie was 15. Verhaar moest genoegen nemen met 25 gemaakte caramboles. En dat waren er 14 te weinig. Zijn moyenne was 1.470, zijn hoogste serie bedroeg 7 en hij kreeg 6 wedstrijdpunten. Derde man Roelof Bergman was goed op stoot. Hij pakte wel de 12 te verdienen wedstrijdpunten want hij won in 28 beurten van Harm van Dijk. Bergman zijn gemiddelde was 1.321 en zijn hoogste serie: 9. Van Dijk miste 10 van de 43 caramboles die hij moest maken en hij kreeg 7 wedstrijdpunten. Uitslag 28 – 30 voor De Trefkoele 3.

 

De leden van het eerste team pakten de keu woensdagavond weer op in een uitwedstrijd tegen het derde team van D.O.S. in Hattem. En hoe! Harry Onderdijk trof als tegenstander de eerste man van DOS: Benny van Rijssen. Beiden goed voor 80 te maken caramboles. Vanaf acquit zat Onderdijk goed in de partij, scoorde regelmatig als hij aan de beurt was terwijl van Rijssen heel wisselvallig speelde. Hij maakte in de hele partij eigenlijk twee mooie series, eentje van 14 en eentje van 21 maar daar bleef het verder ook bij. Het was Onderdijk die in de 15e beurt als eerste zijn 80 te maken caramboles bij elkaar had een daarmee 12 te verdienen winstpunten liet aantekenen. Een fraai resultaat met een moyenne van 5,33 en een hoogste serie van 15. Van Rijssen kwam niet verder 52 gemaakte caramboles en kreeg 6 wedstrijdpunten.

De tweede partij ging tussen Evert Hulleman, 65 te maken caramboles, en Albert Heideveld, goed voor 55 te maken caramboles. Hier was er maar één die het spel maakte en dat was Hulleman. Hij had maar 11 beurten nodig om zijn 65e caramboles te laten noteren en dat deed hij met een heel fraai moyenne van 5,90. De laatste drie beurten sloot hij af met series van 18,16 en 8. Tegenstander Heideveld kwam helemaal niet aan de bak. Hij bleef steken op 16 gemaakte caramboles en dat waren er 39 te weinig. Hij kreeg dan ook niet meer dan 2 wedstrijdpunten. Jammer dat Wim Flierman in zijn partij tegen Henk Chaigneau in zijn 29e en laatste beurt net één caramboles tekort kwam voor een gelijk spel. Beiden moesten 55 caramboles maken. Flierman zijn hoogste serie was 7 en zijn gemiddelde bedroeg 1,862. Maar dat nam niet weg dat het team deze eerste wedstrijd afsloot met de mooie cijfers van 33– 20 voor de Trefkoele 1.

 

Ook voor de leden van het derde team rolden de ballen weer over het groene laken. In een nieuwe samenstelling speelden zij thuis tegen de gasten van Z.B.C. 4 uit Zwolle. Joop van Eldik -33 te maken caramboles- speelde als eerste man tegen Johan Louwerse die er 45 moest maken. Het werd een spannende partij. Maar het was van Eldik die na 38 beurten als eerste zijn 33 te maken caramboles bij elkaar had. Zijn gemiddelde was 0,86 en zijn hoogste serie 5. Louwerse kwam in de slotfase nog wel weer wat dichterbij maar kwam toch 9 caramboles tekort. Hij kreeg 8 wedstrijdpunten. In de tweede partij speelde Johan Bosch, nieuw in dit team, tegen Jan Borger van ZBC. Twee gelijkwaardige spelers. Halverwege deze partij lag Bosch nog op een kleine voorsprong maar Borger was in de slotfase juist iets sterker. Na 36 beurten had hij zijn 33 te maken caramboles op het scorebord staan. Bosch kwam slechts twee caramboles tekort. Dat leverde hem nog wel 9 wedstrijdpunten op. Zijn gemiddelde was 0.783 en hij maakte een hoogste serie van 5.

In de derde partij speelde Gert Siffels zijn eerste partij in de competitie van de KNBB. Hij moet 25 caramboles maken. Zijn tegenstander was Harry van Bree die genoteerd staat voor 31 te maken caramboles. Van Bree begon goed. Maakte in de tweede beurt een serie van 6 maar Siffels wist zich ook goed te handhaven. In de laatste beurt miste van Bree en daar maakte Siffels dankbaar gebruik van. Hij moest er nog drie maken en dat lukte. Zijn moyenne was 1.041 en zijn hoogste serie bedroeg 4.Een mooi begin en direct 12 wedstrijdpunten verdienen voor zijn team, daar was hij best tevreden mee. Tegenstander van Bree kwam maar drie caramboles tekort en daarvoor kreeg hij 9 wedstrijdpunten. Uitslag: 33-29 voor De Trefkoele 4

 

 

 

HHH

 

 

 

Foto 1
Artikel delen: