Opening insectenhotel wijk Polhaar – Oost

DALFSEN –  Opening insectenhotel wijk Polhaar – Oost door wethouder R. van Leeuwen en het planten van bloembollen. De projectgroep Groen van duurzaamheidsvereniging Groen Gebogen bruist van ideeën m.b.t. het realiseren van een beleef – en beweegroute in de wijk Polhaar – Oost.

Meer bewustwording van hetgeen er groeit en bloeit in de wijk, meer educatie en een verbeterde kwaliteit van de leefomgeving staan hoog op de lijst van wensen. Om dit te bereiken beginnen aanwonenden op zaterdagmiddag 28 september om 13.00 uur met het planten van 1000 bollen in het groen. We gaan ook insectenhotels plaatsen. De cliënten van Landjuweel De Hoeven hebben eigenhandig twee mooie insectenhotels gemaakt. We weten allemaal dat insecten belangrijk zijn voor de voedselvoorziening en zo leveren we een duurzame bijdrage aan het leefgebied van de bijen in Overijssel.

Om  14.15 uur zal de wethouder bij de vijver aan de Thomas á Kempislaan de officiële opening van het insectenhotel verrichten. Dankzij de financiële steun van de Groene Loper, Nederland Zoemt en de Bijenbeweging Overijssel kan de projectgroep Groen dit doen. Kom gerust kijken en bollen planten kan ook (koffie en thee aanwezig).

Artikel delen: