Op reis naar Canada? Regel jouw eTA!

Op reis naar Canada? Regel jouw eTA!

Wij Nederlanders gaan steeds vaker ver weg op vakantie. Thailand, Australië, de Verenigde Staten, noem onze favoriete bestemmingen maar op. Canada hoort ook zeker in dit rijtje thuis. Als jij van plan bent om een reis te maken naar dit enorme land dan zul je een eTA nodig hebben, wat gezien kan worden als een visum. 

Wat is dit Canadese visum?

Als je naar Canada wilt reizen dan heb je meer nodig dan alleen jouw paspoort, je zult ook een eTA moeten regelen. eTA staat voor electronic Travel Authorization en is eigenlijk een elektronische reistoestemming. Hiermee krijg je toestemming om per vliegtuig Canada in te komen. Zo een visum aanvragen voor Canada is niet alleen goedkoper dan een daadwerkelijk visum, het is ook nog eens sneller en makkelijker om aan te vragen. Je kunt een electronic Travel Authorization namelijk gewoon online aanvragen, terwijl je voor een visum naar het consulaat van Canada moet. Met deze korte video kun jij binnen enkele minuten jouw eTA aanvraag regelen:

Visumvoorwaarden voor eTA Canada

Je kunt een electronic Travel Authorization vijf jaar na toekenning nog gebruiken. Als het paspoort waarmee je het eTA hebt aangevraagd dan vervalt de geldigheid hiervan overigens ook. Je zult dan dus een nieuwe eTA moeten aanvragen. Ook als je enkel in Canada bent om een overstap te maken zul je zo een visum moeten hebben. Daarnaast zijn er nog meer visumvoorwaarden voor Canada. Je kunt namelijk alleen gebruik maken van een eTA in Canada als je op een zakenreis, vakantie of studiereis gaat. Ook voor een bezoek aan familie of vrienden in Canada mag je het aanvragen. Bovendien mag je met een eTA maximaal zes maanden in Canada verblijven. Daarnaast moet het electronic Travel Authorization toegekend zijn voordat de reiziger zich incheckt op zijn of haar vlucht richting Canada.

Natuurlijk zijn er nog meer voorwaarden bij het aanvragen van het eTA. De reiziger mag bijvoorbeeld geen bedreiging vormen voor Canada wat betreft de veiligheid, volksgezondheid en rechtshandhaving. Daarnaast worden mensen die een ongewenste invloed uitoefenen op de politiek ook geweerd. Van mensen waarvan verwacht wordt dat ze onvoldoende financiële middelen hebben om het verblijf in Canada te kunnen betalen wordt de eTA aanvraag ook afgewezen. Het is bovendien niet meer dan logisch dat het verplicht is om het formulier voor de electronic Travel Authorization aanvraag volledig en naar waarheid in te vullen.

Artikel delen: