Topdag in Assen voor coureur Pepijn Bijsterbosch - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Topdag in Assen voor coureur Pepijn Bijsterbosch

NIEUWLEUSEN – ASSEN – Natuurlijk wil je op je ‘thuiscircuit’ goed presteren. Bijsterbosch weet echter prima met de druk om te gaan en maakt de vooraf uitgesproken verwachting waar! Team Dutch Comfort Houses uit Nieuwleusen kan terugzien op een zeer geslaagd weekend op de Drentse hei

Trainingen
Zaterdag drukken de wisselende weersomstandigheden een stempel op de kwalificaties. In de eerste sessie is Bijsterbosch op koers voor een startplaats op de eerste rij, tot er in de laatste minuut vier concurrenten onder zijn snelste rondetijd door duiken en hij van P3 naar P7 wordt verwezen. Een flinke regenbui in de tweede sessie zorgt er voor dat verbetering van de tijden er niet in zit en de startopstelling wordt bepaald aan de hand van de tijden uit de eerste sessie. Dit betekent dat Bijsterbosch zondag vertrekt van de derde startrij.

Raceday
Maar liefst 200 gasten zijn zondag naar Assen gekomen om Bijsterbosch en Team Dutch Comfort Houses ‘live’ aan het werk te zien. Het team heeft goed uitgepakt om alle sponsoren en supporters een mooie motorsportdag te laten beleven. In de grote hospitality-tent worden de gasten tussen de races door voorzien van een hapje en een drankje.

Stichting Happy Smile
Onder de gasten zijn ook een vijftal gezinnen, die op uitnodiging van het team een bijzondere V.I.P.-motorsportdag aangeboden krijgen. Het gaat om gezinnen, waarvan een of meerdere kinderen een beperking of ernstige ziekte heeft. Samen met Stichting Happy Smile is er een mooi dagprogramma samengesteld. Zo kijken zij de races vanuit de speciale VIP-skybox, brengen ze een bezoek aan de pitbox, krijgen ze een paddocktour en mogen ze zelfs voorafgaand aan de race naar de startgrid om Bijsterbosch vlak voor de start succes te wensen. Als dank voor hun inzet krijgt Stichting Happy Smile van hoofdsponsor Dutch Comfort Houses een cheque van € 500,= overhandigd.

Race 1
Een prima start zorgt er voor dat Bijsterbosch bij de eerste doorkomst op de vierde plaats zit, achter de Fransman Erwan Nigon, een van zijn naaste concurrenten om de derde positie in het IDM Superbike-klassement. Kampioenskandidaat Ilya Mikhalchick sluit ook aan en zo ontstaat een mooie kopgroep. Landgenoot Ricardo Brink heeft het eerste deel van de race de koppositie in handen, maar valt dan terug tot voor Bijsterbosch. Inmiddels heeft Nigon af moeten haken en heeft Bijsterbosch, nog steeds op de vierde positie, een buffer opgebouwd naar de mannen achter hem. Hij moet echter wel flink aanpoten om in het spoor te blijven van Brink. De rondetijden lopen op en met nog drie ronden te gaan is er een gaatje geslagen door Brink. Te groot voor Bijsterbosch om nog een aanval te plaatsen op de derde positie.

Pepijn Bijsterbosch: “Meer dan een vierde plaats zat er deze race niet in. Misschien heb ik in het begin van de race iets te veel van mijn banden gevergd, waardoor ik aan het eind te kort kwam. Ik mag straks starten vanaf pole, dus met minder dan een podiumplaats neem ik geen genoegen! Zo kan ik de dag voor al mijn sponsoren en fans mooi afsluiten.”

Race 2
Bijsterbosch is opnieuw goed weg vanaf de eerste startplaats en voert het veld aan in het begin van de race. Al vrij vlot komt de Zwitser Dominic Schmitter hem voorbij. Er volgt een boeiend gevecht om de koppositie. Het kost Bijsterbosch veel moeite om de Zwitser voorbij te komen. En als het dan een keertje lukt door ontzettend laat te remmen voor de Haarbocht, steekt Schmitter ‘m er weer onderdoor. Ook Oekraïner Mikhalchick mengt zich in de strijd; die loert net zo lang tot hij een kans ziet en die grijpt ‘ie met nog vier ronden te gaan. Bijsterbosch wordt verwezen naar de derde positie. Door al deze schermutselingen is onder meer de Belg Bastien Mackels gevaarlijk dichtbij gekomen. Het lukt hem echter niet om een finale aanval te plaatsen en zo mag Bijsterbosch onder luid gejuich van de vele fans naar het podium om de beker voor de derde plaats in ontvangst te nemen.

Bijsterbosch doet goede zaken voor het klassement; ingelopen op de nummer twee Julian Puffe en uitgelopen op zijn naaste belagers voor de derde positie. Dat wordt een spannende finale in Hockenheim in het laatste weekend van september. Voor Bijsterbosch staat er eerst nog een andere uitdaging op het programma. Met het team GERT56 neemt hij op 21 & 22 september deel aan de Bol d’Or, de 24- uursrace op het circuit van Paul Ricard.

Video 1
Video: IDM 2019 - Die Web-TV Reportage aus Assen
Foto's 3
Topdag in Assen voor coureur Pepijn Bijsterbosch - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Topdag in Assen voor coureur Pepijn Bijsterbosch - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: