Leo Elfers pikt het niet meer

Leo Elfers pikt het niet meer

ZWOLLE – Gepensioneerden, met name de groep met een huurhuis, zijn er volgens de oud-burgemeester van Dalfsen in een periode van zo’n tien jaar fors in koopkracht op achteruitgegaan. Onacceptabel, meent hij, omdat ze een waardevast pensioen beloofd was. ‘Honderdduizenden gepensioneerden mochten ervan uitgaan dat, als zij eenmaal de pensioengerechtigde leeftijd hadden bereikt, hun pensioen, zoals dat gebruikelijk is in een beschaafd land, geïndexeerd zou worden’

Lees hier verder

 

Het CDA vindt dat elke Nederlander recht heeft op een betaalbare en fatsoenlijke woning. Niet alleen in de grote steden is een tekort, ook in de provincie en regio is sprake van woningnood. CDA-Fractievoorzitter Pieter Heerma heeft tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen dan ook gesproken over investeringen die het kabinet wil uittrekken om deze problemen aan te pakken.

 

1 miljard euro zal  via de woningcorporaties beschikbaar worden gesteld om woningen te bouwen voor de middenklasse. Daarnaast is besloten een miljard euro te investeren in maatregelen om vastgelopen nieuwbouwprojecten vlot te trekken.

 

Heerma heeft ook in een video gereageerd op de volkshuisvestingsplannen van het kabinet: ‘’Op dit moment zijn er te veel mensen die geen huis kunnen kopen of huren of geschikte woonruimte kunnen vinden. Dit kabinet investeert 2 miljard euro extra in wonen’’.

 

Link naar video: https://www.youtube.com/watch?v=jrTcjLM2WmM&feature=youtu.be

 

 

Foto 1
Artikel delen: