Spetterende seizoenstart van Theater De Stoomfabriek

Spetterende seizoenstart van Theater De Stoomfabriek

DALFSEN – Met een officiële en feestelijke kick-off begint op zaterdag 28 september het nieuwe seizoen van theater De Stoomfabriek aan het Koninginnenplein in Dalfsen. Met een gevarieerd middag- en avondprogramma, verzorgd door professionele en lokaal bekende artiesten en kunstenaars biedt de Stoomfabriek geïnteresseerden volop de gelegenheid kennis te maken met de kwaliteiten en mogelijkheden van het veelzijdige theater aan de Vecht.

Zowel in als (bij mooi weer) buiten de zaal kan men volop genieten van het artistieke gebeuren, dat in hoog tempo en met veel afwisseling plaatsvindt. De toegang is gratis en iedereen is welkom!

De dag, en daarmee het seizoen, wordt om 12.00 u. officieel ingeluid door burgemeester Erica van Lente, waarna het feest meteen spetterend losbarst met een optreden van Ernest Beuving & Friends, onder wie natuurlijk het Dalfser drumfenomeen Jan Wolfkamp. Vervolgens kan men genieten van diverse disciplines, zoals poppenspel, (reis-)verhalenvertellers, nostalgische dansmuziek en koorzang door o.a. Albert de Boer, Gerda Marsman, het koor Sarabande en salonorkest Spoom. Met groot enthousiasme demonstreren de aanstormende talenten van jeugdtheater Xapp en dansstudio Ses wat ze zoal in huis hebben. Vanzelfsprekend zijn de verwachtingen weer hoog gespannen voor de optredens van de populaire Dalfser bands Memory Lane en The Boothill Stompers. Pianist Henk Riezebos en zangeres Sarah Jansen completeren het gevarieerde spektakel.

’s Avonds gaan de tribunes aan de kant en is er tijd en ruimte voor een drankje, een dansje of gewoon een gezellige babbel met muziek van de bands Sloe Gin en Po’Maddy. Al met al een programma dat een bezoek aan theater De Stoomfabriek op 28 september dubbel en dwars waard is en waarmee het theaterseizoen 2019-2020 uitnodigend wordt geopend! U bent van harte welkom.

Download hier het Programmaboekje Kick-off (PDF).

Vet, kindercabaret

Zondagmiddag 29 september komt het succesvolle “Vet” kindercabaret voor de tweede keer in De Stoomfabriek. In dit nieuwe programma “Kapot VET” jagen Jantijn, Sjamke en Nellerike allerlei dromen na. Kinderen nemen een kijkje achter de schermen bij volwassenen en volwassenen bij kinderen. Dat leidt natuurlijk tot hilarische botsingen en onvoorspelbare gebeurtenissen. VET neemt je mee naar een magische dimensie waarin niets moet, maar vooral heel veel mag: even geen regels, geen huiswerk, geen les of training. Maar wel gezellig meedoen, meeleven en je inleven in deze circusachtige revue, met veel muzikale kwaliteiten en herkenbare humor. De voorstelling is gericht op de jeugd van zes jaar en ouder en begint om 15.00 u. Kaarten zijn te koop via www.theaterdestoomfabriek.nl of bij de Primera te Dalfsen.

Artikel delen: