Gevarieerd theaterweekend in De Stoomfabriek

Gevarieerd theaterweekend in De Stoomfabriek

Met drie uiteenlopende voorstellingen biedt theater De Stoomfabriek de komende dagen keus voor ieders voorkeur en leeftijd. Met toneel, zang en kinderverhaal gaat het seizoen 2019-2020 nu echt los. En hoe!

Al meer dan veertig jaar verbaast toneelgroep “Het Volk” vriend en vijand met hoogst eigenzinnige producties. Op donderdag 10 oktober speelt het uit de beroemde Haarlemse Toneelschuur stammende gezelschap in theater De Stoomfabriek zijn nieuwste en wederom verrassende stuk “Het vermoeden van Poincaré.”

Deze Poincaré was een Frans wiskundige (1854-1912), wiens z.g. vermoeden tot op heden niet is bewezen. Voor Kruijver en Bunschoten, de hoofdrolspelers in het vermakelijke toneelstuk, is dit een reden om hun humoristische taalvirtuositeit in te zetten naast hun gevoel voor absurdistisch toneel  en zo hun publiek te vervreemden van elke normale dagelijkse werkelijkheid.  De voorstelling begint om 20.30 u. en de toegang is € 18,50.

Michael Prins, singer-songwriter 2017, behoeft nauwelijks nog introductie. Met zijn prachtige songs ontroerde hij jury en publiek. Vrijdag 11 oktober  betovert hij vanaf 20.30 u. in De Stoomfabriek natuurlijk niet alleen zijn schare trouwe bewonderaars, maar iedereen die de weg naar het Dalfser theater weet te vinden. Entree is € 19,50.

Voor de kleine kleintjes vanaf twee jaar laat theatermaakster Marianne van Houten zaterdagmiddag 12 oktober vanaf 15.00 u. Dick Bruna’s beroemde Nijntje op de fiets eropuit trekken. Een en ander is gebaseerd op verschillende Nijntjesboeken; het jeugdige publiek wordt daarbij getrakteerd op leuke Nijntjesliedjes in een heel herkenbaar Nijntjesdecor. Kortom: dat wordt een heerlijk feest voor peuters en kleuters!

Voor alle voorstellingen zijn de kaarten verkrijgbaar bij Primera Dalfsen, aan de zaal of via de site, www. theaterdestoomfabriek.nl.

Foto's 2
Gevarieerd theaterweekend in De Stoomfabriek
Artikel delen: