Uitnodiging Symposium Verhaal van Dalfsen

DALFSEN – Op woensdag 9 oktober vindt in de Trefkoele+ een minisymposium plaats over het Verhaal van Dalfsen. Dit is een prachtig en aansprekend verhaal over de gemeente Dalfsen en haar inwoners. Het verhaal kan ingezet worden op scholen, bij rondleidingen door monumenten of in de natuur, in het culturele veld en in de zorgsector en bij allerlei soorten bijeenkomsten en evenementen.

Maar hoe dan? Tijdens het symposium krijgen bezoekers vanaf 19.15 uur de kans om te onderzoeken wat het verhaal voor hen kan betekenen. Aanmelden voor deze avond kan via www.dalfsen.nl/verhaalvandalfsen. De avond is gratis toegankelijk voor (oud)professionals en inwoners werkzaam of woonachtig in de gemeente Dalfsen.

Een groep betrokken inwoners van de gemeente ontwikkelde, samen met verhalenverteller Stan Fritschy, een prachtig en aansprekend verhaal over de gemeente Dalfsen en haar inwoners. In het verhaal is het gemeenschappelijke verleden van de inwoners van onze gemeente weergegeven. Wethouder Uitslag is erg blij met het resultaat. “Het is een prachtig verhaal geworden waaruit de aard van de gemeente en haar inwoners duidelijk naar voren komt. Inwoners uit alle kernen zullen zich er in herkennen. Het doet ons beseffen dat we ondanks onze verschillen met elkaar verbonden zijn.”

Programma symposium

Stan Fritschy vertelt het verhaal en geeft tijdens een workshop tips & tricks om het verhaal verder te vertellen. Oud cultuurmakelaar Renee Nieuwenstein leert tijdens haar workshop hoe het verhaal gebruikt kan worden binnen (culturele) organisaties. Albert Bartels is deskundige op het gebied van dialect en vertelt in een inspiratiesessie over het belang van verhalen in het dialect in de zorgsector.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

19.15 – 19.30 uur Inloop
19.30 – 19.40 uur Welkom
19.40 – 20.00 uur Voordracht van het verhaal
20.00 – 21.30 uur Inspiratiesessies/ workshops
21.30 – 21.45 uur Centrale terugkoppeling en bespreken vervolg
21.45 uur Naborrelen in het Pluscafé

Aanmelden

De gemeente krijgt vooraf graag inzicht in het aantal aanmeldingen, daarom kunnen geïnteresseerden zich tot uiterlijk 5 oktober aanmelden via www.dalfsen.nl/verhaalvandalfsen. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij want vol=vol, er zijn nog een paar plekjes vrij.

Artikel delen: