De rotan stoel is weer helemaal terug in de moderne interieurstijlen

De rotan stoel is weer helemaal terug in de moderne interieurstijlen

Rotan stoelen waren zo’n 50 jaar geleden al erg populair onder de bevolking van een hele hoop landen. Dit stijlvolle meubel was te vinden in menig huishouden waardoor het met recht een ware trend genoemd kon worden. De bewerkelijkheid van dit veelvuldig voorhanden zijnde materiaal maakte het mogelijk om het in allerlei verschillende vormen en maten te kunnen bewerken, perfect dus voor het gebruik bij stoelen en dergelijke zitmeubels! De opkomst van kunststof stoelen en andere materialen die gebruikt worden hebben deze stoelen na enige tijd verdreven uit onze eet- en woonkamers.

Terug van weggeweest

Tegenwoordig zie je echter dat er dankzij een groeiende vraag is naar meubels die gemaakt worden van duurzame materialen als rotan en riet, dit heeft voor een deel te maken met het feit dat steeds meer mensen zich bewust worden van de schaarste van diverse materialen. Doordat rotan een snelgroeiende plant is die uiterst geschikt is voor het maken van verschillende soorten meubels, zowel voor in de eetkamer als in de woonkamer. Natuurlijk is deze bewustwording van schaarse middelen niet de enige reden dat rotan stoelen weer helemaal terug van weggeweest zijn, ze brengen ook gewoon een erg fijne sfeer in je interieur!

Steeds meer verschillende uitvoeringen

In de populaire woonbladen en –programma’s die ons land rijk is zie je bijna wekelijks wel rotan producten voorbij komen. Hierdoor halen steeds meer mensen een dergelijk item in huis, dit heeft dan weer tot gevolg dat de stoelen weer een heuse trend zijn geworden! Waar er vroeger een aantal stoelen van elkaar te onderscheiden waren die grotendeels dezelfde stijl volgden is er tegenwoordig meer keuze op dit gebied. Zo zijn de rotan stoelen in vrijwel iedere kleur te verkrijgen, is er enorm veel keuze op het gebied van uitstraling en gebruikswijze en mogen we ook zeker niet vergeten dat er steeds meer accessoires te verkrijgen zijn die te combineren zijn met de rotan stoelen. Denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan voetenbankjes en sierkussens. Rotan stoelen kun je vinden bij diverse woonwinkels, maar ook bij een webshop zoals Sweetlivingshop.nl kun je een divers assortiment rotan stoelen vinden.

Meegaan met de tijd

Doordat trends op het gebied van woninginrichting eens in de zoveel tijd veranderen is het leuk om hierin mee te gaan. Een manier om dit te doen is het toevoegen van rotan woonaccessoires in je interieur. Een rotan fauteuil in plaats van een stoffen exemplaar in je woonkamer kan al een wezenlijk verschil maken met betrekking tot de uitstraling van je interieur. Ga dus mee met de tijd en kies een rotan stoel voor een plek of functie die voor jouw woning van toepassing is!

Artikel delen: