Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 42 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 42

DALFSEN – Trefkoele 2 ontving maandagavond De Pomerans 1 uit Zwolle-Dieze. Rein Smit begon goed tegen Geert Kamphuis maar net als in vorige wedstrijden weet hij die lijn niet door te trekken in het verdere verloop van een partij. Ook nu bleek zijn tegenstander over een langere adem te beschikken en zich te verbeteren naar gelang de partij duurde.

Kamphuis sloot dus winnend af na 28 beurten met een gemiddelde van 1.678 en een mooie serie van 11. Smit bleef hangen op 38 gemaakte caramboles en dat waren er 11 te weinig. Zijn gemiddelde was 1.357 en hij kreeg 7 wedstrijdpunten van de 12 die er te behalen vielen. Ook tweede man Jan Lindeboom had zijn avond niet. Ralph van Dijk, zijn tegenstander, was juist in goede vorm. Die had maar 19 beurten nodig voor de 41 die hij moest maken. Zijn moyenne was 2.157 en hij maakte een mooie serie van 9. Lindeboom moest genoegen nemen met 16 gemaakte caramboles. Zijn moyenne was 0.842 en hij kreeg dan ook niet meer dan drie wedstrijdpunten. Maar in de slotpartij wist Albert Holsappel de eer van het team te redden door in 31 beurten te winnen van Peter Kappert. Holsappel zijn gemiddelde was 1.387. Kappert kwam 9 caramboles tekort van de 39 die hij moest maken en hij kreeg 7 wedstrijdpunten. Uitslag 22 – 31 voor De Pomerans 1.

 

Woensdagavond speelde het eerste team uit tegen de mannen van ZBC 2 in de Buitensoos in Zwolle. Een “klassieke biljartruimte” waar de biljartsfeer bijna te voelen is. En dat gaf het eerste team kennelijk voldoende motivatie om er een fijne partij van de maken. Eerste man Harry Onderdijk speelde in de openingspartij alweer een prima partij. Nu tegen Bob Brinkers. In de 6e beurt maakte Onderdijk een mooie serie van 16 en in de voorlaatste beurt liet hij een serie van 18 noteren. Kortom hij had in 18 beurten zijn 80 te maken caramboles bij elkaar en zijn gemiddelde was 4.444. Brinkers, die zeker niet slecht speelde want zijn gemiddelde was 1.888, miste 21 van de 55 waarvoor hij genoteerd staat moest genoegen nemen met 6 wedstrijdpunten. Ook Wim Flierman liet zien in goede vorm te zijn. Hij had 22 beurten nodig voor de 55 caramboles die hij moet maken. Dat komt neer op een moyenne van 2.500 en hij sloot in zijn laatste beurt af met een mooie serie van 9.

 

Zijn tegenstander Joop van Poorten speelde niet slecht maar kwam 17 van de 55 die hij moest maken tekort. Ook hij kreeg 6 wedstrijdpunten. De derde partij ging tussen Evert Jan Holsappel en Jaap Boeree. Ook zij staan genoteerd voor 55 te maken caramboles. Maar Holsappel bleef in zijn partij niet achter bij het niveau van zijn teamgenoten. Net als Flierman had ook hij maar 22 beurten nodig voor de 12 te verdienen winstpunten. Holsappel liet zelfs een mooie serie van 16 noteren in de 17e beurt. Boeree kwam 16 caramboles tekort en hij kreeg 7 wedstrijdpunten. Uitslag: 19 – 36 voor De Trefkoele 1 en nestelde zich daarmee weer in de top van poule A klasse C2 KNBB.

 

Het derde team ontving woensdagavond het derde team van ZBC 3 uit Zwolle. Maar wat het eerste bij ZBC wel lukte, lukte de spelers van het derde team thuis niet. Alle drie moesten zij hun meerdere erkennen in hun tegenstander. Maar de verschillen waren niet zo groot. Want Eric Analbers miste maar 5 van de 39 die hij moest maken en zijn moyenne was 1.360. Hij kreeg 8 wedstrijdpunten. Tegenstander Peter Lutz won in 25 beurten. Toen had hij zijn 45 caramboles waarvoor hij genoteerd staat op het scorebord staan. Met exact dezelfde cijfers verloor Gerard Verhaar van Jurrie Reinders die trouwens nog een mooie serie van 11 liet noteren. In de slotpartij verloor ook Henk Krol. Hij kwam ook 5 caramboles tekort met dit verschil  dat deze partij in 31 beurten werd beslist. Krol zijn gemiddelde was 1.096. Joop Reimink was nu de winnende man. Zijn gemiddelde was 1.387. Uitslag: 24 – 36 voor Z.B.C. 3

 

Vrijdagavond sloot het vierde team de week af met een uitwedstrijd tegen K.B.C. 1911 4 in Kampen. Eerste man Henk Dijk was goed op stoot. Hij won in 24 beurten van Ronald Noordman. Dijk zijn gemiddelde was 1.375 en zijn hoogste serie bedroeg 5. Ronald Noordman miste 10 van de 33 die hij moest maken en kreeg 6 wedstrijdpunten. Tweede man Johan Bosch pakte ook 12 te verdienen wedstrijdpunten. Hij won in 30 beurten van Gerrina Noordman. Bosch zijn moyenne was 1.033 en ook maakte een hoogste serie van 5. Gerrina Noordman, die 27 moest maken kwam 10 caramboles tekort en kreeg 6 wedstrijdpunten. Om de zege compleet te maken moest Gert Siffels winnen van Simone Westerink maar dat lukte hem niet. Hij verloor in 35 beurten met een moyenne van 0.572. Hij miste 7 van de 27 die hij moest maken en kreeg 7 wedstrijdpunten. Simone Westerink haar gemiddelde was 0.714. Uitslag 24 – 31 voor de Trefkoele 4.

HHH

 

 

 

Foto 1
Artikel delen: