Gemeente Dalfsen gaat meer samenwerken

DALFSEN – De gemeente Dalfsen heeft inmiddels met verschillende buurtgemeenten overleg gehad en vorige week was er een gesprek met de gemeente Raalte. Het is en initiatief van de gemeente Dalfsen als vervolg van eerdere gezamenlijke bijeenkomsten in het Vechtdal gebied.

Met de gemeente Ommen is een gesprek geweest en op korte termijn is er vervolg afspraak door wethouder Schuurman met de wethouder van de gemeente Raalte. Die gemeente was onder de indruk van de begroting van de gemeente Dalfsen die veel overzichtelijker en transparanter was dan hun eigen begroting en ook nog 100 pagina’s minder aan papier bevat. Daar willen ze graag meer van weten.

De gemeenten willen meer samen met elkaar optrekken en elkaar informeren wat er in de buurt van gemeentegrenzen wordt gebouwd. ook wat betreft de aansluitingen van wegen met elkaar bespreken. Gemeentegrenzen worden op den duur steeds minder belangrijk, hoe kunnen gemeenten elkaar versterken. Ontwikkelingen met elkaar delen zodat niet ieder het wiel moet uitvinden. Dit kan voor alle partijen een kostenbesparing opleveren. Zo werkt de gemeente Dalfsen al een paar jaar samen met de gemeente Zwolle betreffende het probleem Lelystad. Dalfsen heeft zelfs een medewerker in Zwolle gestationeerd om dit goed te kunnen coördineren.

W vd V

Artikel delen: