Natuurfilm - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Natuurfilm

OMMEN – Natuur video- en fotopresentatie voor volwassenen en een natuurkinderboek in Theater de Carrousel. Zaterdagavond 23 november 2019 herhaalt Theater de Carrousel in Ommen de natuurfilm: “Land , water en lucht, in vogelvlucht” opgenomen, ingesproken en gemonteerd door Ella Roelfs-Rijzebol.

Deze presentatie was reeds in het theater in oktober 2018, maar was toen volledig uitverkocht, vandaar dat de presentatie nog één keer wordt herhaald. Ella heeft de natuuropnames, die voorkomen in de presentatie, o.a. opgenomen in De Wieden-Weerribben, De Archemer-Lemelerberg, Landgoed Eerde, Het Eerderachterbroek en Geerdijk.
Machteld Oudshoorn en Ella zijn een vast team. Ze doen vele soorten van vrijwilligerswerk: hoofdzakelijk het monitoren van diverse wilde planten langs de Regge, het monitoren van vogels, vleermuizen en andere zoogdieren en ze bieden hulp aan ringer Han Bouman tijdens het ringen van diverse vogelsoorten, waaronder raven, uilen en div. roofvogels. Dit alles voor officiële instanties. Op deze manier zien en beleven ze veel in deze omgeving. Het is leuk om een aantal van deze ervaringen en momenten met het publiek te delen, vandaar dat Ella deze foto-video presentatie heeft gemaakt. Via Han Bouman kreeg Ella contact met Heleen Goutbeek uit Dalfsen. Heleen heeft een fantastisch vogelboek gemaakt voor peuters en kleuters. Het boek past perfect bij de natuurfilm van Ella en daarom heeft het bestuur van de Carrousel, in overleg met Ella en Heleen, besloten dat het kleuter vogelboek “FOGUL” te koop is in de foyer van de Carrousel vóór de voorstelling, in de pauze en ná de voorstelling. Wanneer kleine kinderen van jongs af aan oog krijgen voor het verschil in vogels, hun omgeving en alles wat zich in de natuur afspeelt, onthouden ze dit n.l. zonder meer.
Wij raden opa’s, oma’s en ouders aan 23 november naar Theater de Carrousel te Ommen te komen want dit is een prachtige kans om een schitterend cadeau te kopen voor uw kinderen- kleinkinderen voor Sinterklaas of Kerst. Aanvang “Land, water en lucht, in vogelvlucht” 20.15.

Foto 1
Artikel delen: