Mark van der Most gelooft zelf ook in Sinterklaas

Mark van der Most gelooft zelf ook in Sinterklaas

DALFSEN – Bakkerij van der Most is klaar voor december. Eigenaar Mark van de Most geeft aan zelf zeker in Sinterklaas te geloven, elk jaar weer. Het brengt bij hen een boel drukte en gezelligheid. December is eigenlijk altijd wel een drukke maand, want na Sinterklaas (het heerlijk avondje ) volgen al spoedig de kerstdagen en snel daarna gaan we over naar oud en nieuw, ofwel van pepernoten via Weihnachtsstol naar oliebollen.

Het is nog steeds gebruikelijk met Sinterklaas om veel taai taai, gewone speculaas en ook vooral het gevulde speculaas te maken. Nieuw is zachte speculaas. Ik hoef het allemaal niet uit te leggen hoe dat smaakt, gewoon vreselijk lekker. Pepernoten zijn natuurlijk helemaal niet weg te denken voor dit kinderfeest. De “echte chocolade letters” komen uit onze eigen chocolaterie en deze worden nog echt met de hand gemaakt.

En ieder kent natuurlijk de grote gevulde kransen met bladerdeeg, dozen vol gaan de winkel uit. Deze hebben we met banket- en natuurlijk ook met amandelspijs. Ja, december is echt een heerlijke maand aldus Mark.

Foto 1
Artikel delen: