Babbeltruc via telefoon

Babbeltruc via telefoon

VECHTDAL – Vorig week werd een inwoner van Ommen telefonisch benaderd door een man die zich voordeed als Inspecteur van Belasting. Deze ” Inspecteur” gaf aan dat hij een belastingschuld had en dat dit zo snel mogelijk moest worden geregeld.

De psychologische druk kwam toen werd aangegeven dat hij een boete kreeg van €30.000,-, wanneer de deurwaarder moest worden ingeschakeld. De ” Inspecteur” kon dit voor hem voorkomen, indien hij alsnog bedragen zou overboeken. De “inspecteur” hielp vervolgens het slachtoffer met het direct overboeken van enkele bedragen. Dit liep in de duizenden euro’s. Tijdens de 1e overboeking naar de Belasting kwam een foutmelding omdat het kenmerknummer niet overeen kwam.

De “inspecteur” stelde toen voor om de bedragen even tijdelijk naar andere bankrekeningen te boeken. Na het gesprek kwam het slachtoffer er achter dat hij behoorlijk was opgelicht. Van deze oplichting is inmiddels aangifte van opgenomen en er zal een onderzoek worden ingesteld naar de mogelijk dader.

Foto 1
Artikel delen: