Grillroom en pizzeria Sephora wacht op exploitatievergunning

Grillroom en pizzeria Sephora wacht op exploitatievergunning

NIEUWLEUSEN – Ayman Khallaf en zijn vrouw, de uitbaters van grillroom en pizzeria Sephora in Nieuwleusen, zitten met smart te wachten op een exploitatievergunning, wat inhoudt dat gasten daar mogen eten en dat er op zondag voortaan na 18.00 uur bestellingen mogen worden bereid, afgehaald of bezorgd.

Vorige week leverde Ayman Khallaf te elfder ure de laatste gevraagde stukken in bij de gemeente. Die is nu bezig met het beoordelen van het een en ander. Voor het echtpaar is het grote wachten begonnen, maar eerst nog even 1000 euro ophoesten omdat zondag 10 november de winkeltijdenwet met een uur werd overschreden. Dat zijn heel veel pizza’s.

Omdat ze zich meer dan eens niet aan de winkeltijdenwet hielden legde de gemeente Dalfsen de uitbaters van Sephora al op 17 oktober een dwangsom op van 1000 euro per overtreding met een maximum van 10.000 euro. Sephora staat overigens op naam van Khallaf’s vrouw, maar dat doet aan het verhaal niks af. Hij is de wanhoop nabij en lacht als de spreekwoordelijke boer met kiespijn als hij vertelt dat zijn vrouw en hij al sinds 2017 bezig zijn om de grillroom en pizzeria aan de Wethouder Nijboerstraat tot een succes te maken. Daarbij lopen ze volgens hen aan tegen een woud van regels en weerstand uit de buurt. Passend binnen de zogenoemde omgevingsvergunning mogen er bij Sephora wel gerechten worden besteld en opgehaald, maar het serveren van eten – zoals in een restaurant – is niet toegestaan. Het bezorgen van bestellingen mag dan weer wel, al is dat laatste volgens Ayman Khallaf beslist geen vetpot.

Los van de 274 euro en 80 cent voor de exploitatievergunning zit het echtpaar in ieder geval vast aan het betalen van die 1000 euro boete. Dat moet binnen 6 weken, omdat anders rente in rekening wordt gebracht. Normaal gesproken laat de gemeente binnen 8 weken weten of de vergunning wordt verleend, maar omdat het echtpaar niet alle gevraagde stukken tijdig had ingeleverd, bestaat de mogelijkheid dat de beslissingstermijn wordt opgerekt. Formeel mag de gemeente dat doen, al is er niets dat er op wijst dat deze weg wordt bewandeld. Ondertussen houdt het ondernemersechtpaar de brievenbus in de gaten, wachtend op een brief van de gemeente Dalfsen met daarin het verlossende antwoord.

 

Foto 1
Artikel delen: