0529 Unites levert bijna 50 auto’s spic en span af - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

0529 Unites levert bijna 50 auto’s spic en span af

DALFSEN – Ze hebben het druk, de meiden en jongens van 0529 Unites. Is het niet als hulppiet bij het afleveren van Sinterklaascadeautjes, dan wel tijdens het wassen van auto’s. Alles om zoveel mogelijk geld bijeen te sprokkelen voor het goede doel: het inloophuis Casa Ana in Roemenië.

Dat wassen deden ze zaterdag op de parkeerplaats aan het Smidswegje tussen de Jumbo en De Overkant en op de spontaan ontstane dependance aan de Teunisbloem. Gewapend met tuinslang, sponzen, microvezel doekjes, shampoo en stofzuiger leverden ze ruim dertig auto’s spic en span af aan de eigenaren. Vooral de ruiten kregen speciale aandacht, geen overbodige luxe met de laagstaande zon in combinatie met strooizout. Het principe was eenvoudig: men parkeerde de auto, gaf de sleutels af, doneerde een tientje (of het dubbele als het interieur ook gedaan moest worden) en na een stief kwartiertje stond de wagen er weer glanzend bij, hoewel dat in de vroege ochtenduren wel een uitdaging was omdat het water binnen no-time aanvroor. De auto-eigenaren maalden er niet om en de opbrengst deed de jongeren hun verkleumde handen snel vergeten.

0529 Unites bestaat uit ruim dertig jongeren uit Dalfsen die volgend jaar zomer een week lang naar Roemenië gaan om daar hand en spandiensten te verlenen. De naam 0529 Unites betekent trouwens zoveel als ‘Dalfsen verbindt’. In het Transvaalse deel van Roemenië gaan de jongeren allerlei klussen klaren bij Casa Ana, een inloophuis voor zigeunerkinderen in het dorp Petelea dat wordt gerund door oud-Dalfsenaren Ellen en Jorrit Zelle. Daar worden diverse karweitjes en projecten aangepakt en daar is geld voor nodig. Door het ontplooien van verschillende activiteiten in de gemeente Dalfsen hopeen de jongeren voldoende geld te genereren om ter plekke materialen te kunnen kopen en aan de slag te gaan. Vorig jaar reisden de Dalfsenaren voor het eerst naar Casa Ana en hielden zich onder meer bezig met het stucen en sausen van muren en plafonds. Er is toen veel bereikt, maar er is nog veel te doen.

Benieuwd naar de andere acties en plannen van 0529 Unites? Kijk dan op www.facebook.com/0529unites.

 

Foto's 3
0529 Unites levert bijna 50 auto’s spic en span af - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
0529 Unites levert bijna 50 auto’s spic en span af - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Artikel delen: