Chocoladeletters voor gebruikers snelfietsroute - Foto: Gemeente Dalfsen
Foto: Gemeente Dalfsen

Chocoladeletters voor gebruikers snelfietsroute

DALFSEN – Het eerste deel van de snelfietsroute tussen Dalfsen en Zwolle is klaar. Om de wekenlange omleidingspijn enigszins te verzachten deelden medewerkers van de gemeente Dalfsen en Lansink Wegenbouw in de vroege ochtend van donderdag 5 december bij de fietsopstelplaats aan de Ankummer Es chocoladeletters uit aan passerende fietsers, veelal schooljeugd.

In de mistnevel stonden Geerhard Roessink en Mike Kremers van Lansink Wegenbouw en Frans Mosterman van de gemeente in de startblokken om de fietsers te verblijden met een chocoladeletter. Met een echte zwarte piet in hun kielzog veerden ze bij het zien van priemende lichtjes in de nevel op en trokken een sprintje om gul uit te delen.

Uitvoerder Geerhard Roessink kijkt tevreden terug op de afgelopen periode. “We hebben ongelooflijk geluk gehad met het weer en mede daardoor is de planning geen moment in gevaar geweest.” Frans Mosterman, die het project namens de gemeente begeleidde, is blij dat alles voorspoedig is verlopen en is zeer te spreken over het resultaat. “De snelfietsroute ligt er strak bij met perfect asfalt en het is een stuk veiliger dan in de oude situatie.” Alle weggebruikers op de route hebben voorrang op kruisend wegverkeer en dat vervordert de doorstroming en het gevoel van veiligheid. De aansluiting op de parallelweg langs de N340 (Hessenweg) volgt in de loop van 2022 als de werkzaamheden daar zijn afgerond.  (Bron  Vechtdal FM)

Video 1
Video: Eerste deel snelfietsroute Dalfsen - Zwolle opgeleverd
Artikel delen: