Langere woensdagochtendspits door langzaamaanactie - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Langere woensdagochtendspits door langzaamaanactie

BINNENLAND –Op de Nederlandse snelwegen dreigt het vandaag een chaos te worden. Niet vanwege het weer, maar omdat Stichting Bouw in Verzet en honderden boeren sinds vanochtend zeven uur een zogenoemde langzaamaanactie houden. Omdat het kabinet geen tot weinig actie onderneemt om de stikstof- en PFAS-crisis te bezweren gaat men vandaag over tot langzaam rijden op de snelwegen. Dat gebeurt met shovels, kranen, tractoren en andere voertuigen. De afslag Staphorst op de A28 is momenteel geblokkeerd.

De langzaamaanactie wordt gehouden op de A50 en op de snelwegen rond Assen, Alkmaar, Berkel en Rodenrijs, Tilburg, Helmond en Born. Op de A1 rijden momenteel honderden tractoren richting Duitsland. Einddoel van de bouwers en de boeren is Den Haag.

Bij het Binnenhof in Den Haag stonden dinsdagavond tientallen boeren uit Zuid-Holland met tractoren. Ze waren daar bijeen gekomen omdat de Eerste Kamer zich ‘s avonds uitsprak over de stikstofwet. Deze werd met een krappe meerderheid aan stemmen aangenomen. De boeren wilden zich laten zien en horen. Tweede Kamerlid en melkveehouder Maurits von Martels uit Dalfsen sprak op Twitter van een ‘vreedzame actie van collega’s’. (bron  Vechtdal FM)

Foto's 2
Langere woensdagochtendspits door langzaamaanactie - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Artikel delen: