Een “winter” zonder sneeuw en ijs? - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Een “winter” zonder sneeuw en ijs?

DALFSEN – De winter van 2019/2020 is er tot op heden een zonder (natte)sneeuw en ijs. In sommige winkels heeft de kerstcollectie plaatsgemaakt voor o.a.  schaatsen, sleeën, snowboots, snowsteps. De weerberichten op korte en lange termijn laten echter een wisselvallig weerbeeld met zachte temperaturen zien (soms met graden in dubbele cijfers).

 

Op de gemeentewerf aan de Pr. Hendrikstraat in Dalfsen heeft de gemeente een grote loods met strooizout. Momenteel ligt er ongeveer 100 ton zout opgeslagen. Met de “winter” die we nu hebben, kan de gemeente met deze voorraad weken vooruit.

 

Gaat het op termijn wel echt winterweer worden, dan is deze hoeveelheid genoeg voor een week strooien. De gemeente zal niet gauw zonder strooizout komen te zitten, want met zoutleverancier NOURYON (voorheen AKZO NOBEL) in Hengelo is een leveringscontract afgesloten. Dit houdt o.a. in dat gemeentelijke zoutbestellingen binnen twee dagen geleverd worden. NOURYON heeft vrachtwagens die een lading van maar liefst 35 ton zout kunnen vervoeren.

 

Op de website https://zoutwinning.nouryon.com/twente/zoutwinning-in-twente/ staat veel informatie over de zoutwinning in Twente.

 

Paul Scholten Dalfsen

 

Foto 1
Artikel delen: