Het Natuurrijk Vilsteren: vanaf 20 januari 2020 certificering - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Het Natuurrijk Vilsteren: vanaf 20 januari 2020 certificering

VILSTEREN –  Het Natuurrijk Vilsteren; verrassend, vernieuwend en veelzijdig mét vanaf 20 januari 2020 een certificering voor ons buitenonderwijs!. Het Natuurrijk is een unieke, kleinschalige school die valt onder Stichting Catent. De school is gevestigd in de groene omgeving van het mooie Vilsteren en richt zich specifiek op het geven van buitenonderwijs. We zijn uniek omdat wij op één locatie basisonderwijs, kinderopvang en BSO aanbieden.

BuitenWijzer is een certificaat voor scholen die het geven van buitenlessen en bewegend leren een prominente plek willen geven in hun dagelijkse lesprogramma. Hier hebben wij ons afgelopen jaar in geschoold en ontwikkeld. Wij zien dat het geven van buitenlessen de hoeveelheid beweging bevordert, de motivatie vergroot en het plezier in leren bij de kinderen zichtbaar aanwezig is. Onze inzet wordt nu beloond met een officieel certificaat als tweede school in Nederland!

Leren doen we buiten!
Leerlingen zitten op een schooldag over het algemeen meer stil dan goed voor hen is. Dit is niet het geval op Het Natuurrijk. Wij vinden het belangrijk dat kinderen voldoende bewegen. Het is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid van kinderen, het stimuleert ook de mentale ontwikkeling.
Naar buiten gaan is geen doel op zich, maar wordt gebruikt om doelen te behalen. De echte wereld is anders dan de digitale wereld en het Natuurrijk speelt hierop in. Ons team van leerkrachten zorgt voor een rijke, eigentijdse leeromgeving waarin onze leerlingen met elkaar in én van de natuur leren.

Buitenonderwijs
Met onze buitenlessen richten wij ons op het buiten leren en bewegen, zodat onze kinderen spelenderwijs kunnen ontdekken en ervaren wat hun talenten zijn. Door cognitieve en fysieke taken te combineren worden hun hersenen optimaal geprikkeld en beklijft de lesstof beter dan dat deze alleen in de schoolbanken wordt verwerkt. Op en rond Het Natuurrijk zijn alle middelen aanwezig om het buitenonderwijs optimaal in de praktijk toe te passen. De buitenlessen worden door de kinderen als leuk en leerzaam ervaren. Zij leren spelenderwijs, beschermd en in vrijheid.

Kinderopvang
6 januari 2020 is ons kinderdagverblijf open gegaan. Net als onze school is deze gericht op het gebruiken van de natuur om kinderen te laten ontwikkelen en ontdekken. Uiteraard in een veilige – en betekenisvolle omgeving. Daarnaast hebben wij ook een BSO in eigen beheer.

Foto's 2
Het Natuurrijk Vilsteren: vanaf 20 januari 2020 certificering - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: