Opoe is in de war

NIEUWLEUSEN – Oese Volluk speelt a.s. vrijdagavond 17 januari een spannende komedie over de tweede wereldoorlog in de Ontmoetingskerk in Nieuwleusen met de titel: Opoe is in de war. Aanvang 20.00 uur.

De toneelavond van Taveno wordt jaarlijks verzorgd door Toneelgroep Oese Volluk, waarbij enkele gastspelers een glansrol vervullen. Taveno nodigt iedereen uit om deze spannende komedie over de Tweede Wereldoorlog mee te beleven.
Evert en Johanna Eijkenaar hebben een houtzagerij aan de bosrand. De dokter vraagt Evert of een neergestorte Engelse piloot een tijdje kan onderduiken op de houtzagerij. Daar blijft het niet bij. Joodse onderduikers uit Ommen en het neefje, wat niet in Duitsland tewerkgesteld wil worden, vinden er ook een veilige plek. De onderduikers houden zich schuil in de kelder onder het werkplaatsje. Ze helpen Evert met de kleine klusjes in de werkplaats, maar ze moeten altijd op hun hoede zijn. Omdat Evert weigert hout aan de Duitsers te leveren dreigt men het bedrijf te vorderen. Johanna vindt dat ze eieren voor hun geld moeten kiezen. Ze vindt het niet vanzelfsprekend om onderduikers in huis te nemen, maar Evert en Opoe denken hier dus anders over. Wanneer de houtzagerij onder persoonlijk toezicht gesteld wordt van NSB-er Martin Mollis, wordt de situatie erg lastig voor de Eijkenaartjes. Gelukkig zijn de dokter en Opoe er ook nog. Opoe is af en toe in de war, maar is ze dat werkelijk?

Opoe in the War is een komedie met een serieuze ondertoon waarin een beeld geschetst wordt over de oorlogsjaren in onze regio. De schrijvers hebben zaken uit de oorlog, die in Dalfsen, Nieuwleusen, Avereest en Ommen gebeurt zijn, in het blijspel verwerkt. De leden van Ni’jluusn van Vrogger hebben de primeur op donderdag 16 januari. Op vrijdag 17 januari is iedereen welkom op de uitvoering bij Taveno om 20:00 uur in de Ontmoetingskerk, Nieuwleusen. Kijk voor kaarten en meer info op: www.oesevolluk.nl of bel: 06 – 33 31 33 55

Artikel delen: