Creëer een heerlijke slaapkamer op zolder

Creëer een heerlijke slaapkamer op zolder

Je komt echt tot rust wanneer je slaapkamer voldoet aan al je wensen. Om ervoor te zorgen dat de kamer hieraan voldoet, is het belangrijk om te weten wat jouw slaapkamer perfect maakt.

Uiteraard heeft iedereen verschillende aspecten die ze belangrijk vinden in een slaapkamer, zoals rust en genoeg ruimte. Om je te helpen bij het creëren van de slaapkamer van je dromen, verwijzen we je door naar de zolder. Dit is een kamer waar veel mogelijkheden zijn, waardoor je met behulp van de tips uit dit artikel jouw ideale slaapkamer creëert.

Zorg voor genoeg licht en ruimte

In een heerlijke slaapkamer wil je genoeg licht en ruimte en hebben. Vaak is er op zolder genoeg ruimte. Alleen is de kamer lastig in te richten door de schuine wanden en is er vaak weinig licht, omdat er kleine ramen zijn. Om ervoor te zorgen dat je kamer wel genoeg licht en ruimte heeft, is het een optie om een dakkapel te laten plaatsen. Door een dakkapel heb je aan één kant geen schuine wanden meer, waardoor de kamer goed in te richten is en daarnaast komt er opeens veel licht door de ramen naar binnen. Een dakkapel is te plaatsen in twee vormen, namelijk een prefab en traditionele variant. De prefab is gebouwd op afstand en de traditionele variant op locatie. De prefab dakkapel prijzen liggen lager, omdat de specialist minder lang hoeft te werken in vergelijking bij een traditionele dakkapel.

Kies een lekker bed

Een heerlijk bed mag niet ontbreken in jouw ideale slaapkamer. Het bed mag je bestempelen als het belangrijkste meubel van de kamer. Je brengt er tot slot het meeste tijd in door en wanneer je niet lekker ligt, heeft dit een negatief effect op je nachtrust. Om er zeker van te zijn wat voor bed het beste bij jou past, ga je naar een beddenwinkel. Probeer verschillende bedden uit en ga hierbij vooral in je favoriete slaappositie liggen. Daarnaast is het een aanrader om een proeftijd op je matras te nemen. Dit is tegenwoordig heel normaal, het is namelijk goed mogelijk dat je in de winkel lekker ligt, maar thuis geen oog dicht doet. Hierdoor heb je de mogelijkheid om toch nog voor een ander matras te gaan als het niet bevalt. Heb je een bed gekozen, probeer je bed dan zo te plaatsen dat je uitzicht hebt op de deur van de kamer. Volgens de regels van Feng Shui zorgt dat ervoor dat je het beste uitrust.

Zorg voor goede isolatie

In de zomer wil je dat het niet te warm is op je kamer en aangezien je op zolder zit, is het goed mogelijk dat de temperatuur oploopt. Een goed geïsoleerde zolder zorgt ervoor dat warmte minder snel je kamer inkomt en je kamer koeler blijft. Uiteraard is het op de heetste dagen niet genoeg om alle warmte buiten te houden, maar dit is goed te compenseren met een ventilator.

Vaak hoeft de specialist voor het plaatsen van isolatie niet het dak op om dakpannen te verwijderen. Isolatie is namelijk vaak te plaatsen aan de binnenkant van de kamer. De specialist moet waarschijnlijk wel stucwerk weghalen om in de muur te komen. Vandaar dat het aan te raden is om dit door een specialist te laten doen.

Artikel delen: