Maak je woning ruimer met deze tips

Maak je woning ruimer met deze tips

REGIO – Wil je je woning ruimer laten aanvoelen? Er zijn allerlei manieren om jouw woning groter te laten lijken. Pak het zo groot of klein aan als je zelf wilt: plan een verbouwing, renoveer je woning of ga gewoon slim om met je interieur en styling.

Creëer meer leefruimte

De beste manier om je woning groter aan te laten voelen, is door daadwerkelijk meer ruimte te creëren. Dat doe je door een bestaande ruimte uit te bouwen, maar ook door een dakkapel te plaatsen. Zo is het mogelijk om kleinere ruimtes functioneler te maken, en om het gevoel te creëren dat je aanzienlijk ruimer woont. Een aanbouw hoeft bovendien niet duur te zijn, afhankelijk van de materialen die je kiest. Zo zijn dakkapel prijzen aanzienlijk lager wanneer je voor kunststof kiest in plaats van hout.

Wees slim met kleuren

De kleuren die je in je woning gebruikt, zijn allesbepalend voor de sfeer en ruimtelijkheid. De beste manier om een kamer groter te laten lijken, is door verschillende tinten van dezelfde kleur te gebruiken. Maak je muren wat donkerder, je deuren wat lichter en geef je kozijnen juist de donkerste tint. Kies er vervolgens voor om enkele meubelstukken exact dezelfde kleur te geven. Zo versmelten ze in je muren en lijkt je woning net iets groter.

Kies de juiste grootte voor je meubilair

Er gaat natuurlijk niets boven een lekker grote bank om op neer te ploffen, maar deze moet wel in je woonkamer passen. In kleine ruimtes is het aan te raden om vooral kleiner meubilair te gebruiken. Wil je toch een aantal grote meubelstukken in huis halen? Zorg dan dat je deze tegen de muur plaatst. Kleinere meubelstukken plaats je vervolgens richting het midden van de kamer. Zo blijft er zo veel mogelijk vloer zichtbaar en wek je de illusie dat je huis groter is.

Zorg voor natuurlijk licht

Des te lichter een ruimte is, des te groter deze aan zal voelen. Geef jouw woning een ruimtelijker gevoel door vooral veel natuurlijk licht naar binnen te laten komen. Installeer grote ramen en bedek deze niet met gordijnen of vitrage. Kies voor grote ramen richting je tuin, zodat jij altijd uitkijkt over een groene oase. Zo breng je de binnen- en buitenkant van je woning samen, waardoor je huis ineens een stuk groter lijkt.

Artikel delen: