Op zoek naar jouw Valentijn?

Op zoek naar jouw Valentijn?

In deze moderne tijd hoeft niemand zonder een relatie te zitten. Dat is wat vele mensen denken, een leuke man of vrouw vind je gewoon “even” op internet . Toch? De praktijk blijkt vaak een stuk lastiger, zo vertellen vele cliënten mij: nepprofielen, datingfraude, te hoge verwachtingen en vaak teleurgesteld worden…

Hoe vind je dan wel jouw Valentijn?

Op de eerste plaats: wees eerlijk tegen jezelf: hoe groot is de kans dat je jouw Valentijn in de supermarkt gaat tegenkomen? En mocht dat al gebeuren, stap je er dan op af? Ga bij jezelf na of je hulp wilt inschakelen en als het antwoord daarop ja is: pak het dan serieus aan. Mensen vinden het heel normaal dat je een loopbaanbegeleider of coach hebt om een leuke baan te vinden, waarom zou je dan geen hulp inschakelen voor het vinden van het belangrijkste in je leven: liefde?

Een Relatiebureau werkt discreet en schrijft alleen mensen in die serieus op zoek zijn naar een nieuwe relatie. Er wordt een profiel van je gemaakt waarbij vooral van belang is wat jij belangrijk vindt in een relatie: de relatiewaarden. Aan de hand van dat profiel gaat men op zoek naar een geschikte match voor jou.

Maar dan ben je er nog niet

Ook voor een tv-programma als First Dates, is een team professionals bezig geweest om mensen op basis van hun interesses en wensen aan elkaar te koppelen. En ook dan valt het nog niet mee,  vaak denk ik als kijker “waarom spreken jullie niet nog een keer af, jullie passen wel bij elkaar”.  Om te voorkomen dat een match steeds na één date eindigt, helpt het als je jezelf vooraf enkele vragen stelt: ben je klaar voor een nieuwe relatie? Kun je het verleden een plek geven en kun je weer naar de toekomst kijken? Kun jij je open stellen voor een nieuwe man of vrouw en een date echt een kans geven en daar ook tijd voor vrij maken? Het is belangrijk om realistisch te zijn: hoe erg is het als je bij een eerste ontmoeting geen vlinders in je buik voelt? Een huis bouw je ook steen voor steen voordat het vorm en schoonheid krijgt. Realiseer je dat een eerste ontmoeting pas een eerste stap is, gun jezelf en de ander in elk geval een tweede ontmoeting voordat je oordeelt.

Kortom: besef dat je aan een avontuur begint dat tijd nodig heeft en dat veel afhangt van hoe jijzelf in dit avontuur stapt. Ons advies is: als je wilt dat er iets verandert, pak het dan zelf anders aan! En dan zul je zien dat er ruimte komt voor een leuke ontmoeting!

Wil je dat er iets verandert in je leven?

Neem dan contact op met Sabine Breuls: 06-25329069 of via sabine@toekomstrelatie.nl / www.toekomstrelatie.nl

Artikel delen: