Vinkenbuurt Stroomt, 5 maart informatiebijeenkomst in De Trefkoele+

Vinkenbuurt Stroomt, 5 maart informatiebijeenkomst in De Trefkoele+

VINKENBUURT Het gaat goed met energiecoöperatie Vinkenbuurt Stroomt. De zonnepanelen gaan vlot van de hand en als het een beetje meezit worden medio april de eerste exemplaren geïnstalleerd op de staldaken van Arno van Spijker in het buurtschap Vinkenbuurt.

De meeste deelnemers zijn particulieren die geen ruimte hebben op het eigen dak, maar toch willen overschakelen op groene stroom die ook nog eens in de buurt wordt opgewekt. Om de resterende panelen te slijten houdt de coöperatie donderdag 5 maart  een informatiebijeenkomst in De Trefkoele+ in Dalfsen. Aanvang: 20.00 uur.

De energiecoöperatie levert de dak stroom aan iedereen binnen de postcoderoos. Inwoners van Vinkenbuurt, Ommen, Witharen, Nieuwleusen, Oudleusen, Dalfsen, Balkbrug en Dedemsvaart kunnen intekenen. Voorwaarde is wel dat men een zogenoemde kleinverbruikaansluiting heeft. Meedoen is eenvoudig, betaalbaar en het levert verhoudingsgewijs meer op dan je spaarcenten op de bank laten staan. Particulieren of ondernemers die willen deelnemen kunnen rekenen op de opbrengst uit de verkoop van de opgewekte zonnestroom en 15 jaar belastingvoordeel. Dat houdt verband met de zogenoemde postcoderoosregeling.  (Bron Vechtdal FM)

Kijk voor meer informatie op  www.vinkenbuurtstroomt.nl

Video 1
Video: VinkenbuurtStroomt
Artikel delen: