Zaterdag weer de ster van Zwolle

ZWOLLE  – Hennie Kuiper: De renners komen zaterdag 29 februari om circa 11.15 uur naar het Grote Kerkplein in de Zwolse binnenstad voor eerst de teampresentatie en om 12.00 uur ’schiet’ Hennie Kuiper (de grootste renner uit de Overijsselse wielergeschiedenis) de 175 renners weg voor de ruim 180 kilometers tellende Craft Ster van Zwolle.

Het gaat om de 60ste editie van ’de Ster’, die voor de 55ste keer openingsklassieker van het nieuwe wegseizoen in Nederland is. De Craft Ster van Zwolle telt mee voor de Nederlandse Loterij Topcompetitie en de UCI Europe Tour.

Finish
De finishlijn wordt op de laatste dag van februari getrokken op de Ceintuurbaan in Zwolle, ter hoogte van ziekenhuis Isala. Na de doorkomst van de renners om 13.45 uur op de Ceintuurbaan worden de renners daar rond de klok van 16.00 uur verwacht. Vanaf 14.15 uur zijn er afwachtingswedstrijden op loopfietsjes voor de categorieën 2-3 jaar en 4-5 jaar. Ook de jeugd van wielervereniging De Hanzerenners uit Zwolle geven demonstraties op de Ceintuurbaan.

Deze ster is ook te live volgen op RTV oost

Klik hier voor de route, die ook in de buurt van hoonhorst  komt ( Slennebroekerweg, koelmansstraat) maar ook Dalfsen, Rechteren, Ommen, Vinkenbuurt nieuwleusen en lichtmis en zo verder richting Mastenbroek. Alleen de tijden weten we niet, dat zou je zelf uit kunnen rekenen hoe laat ze bv bij de brug in Dalfsen zijn te verwachten. Reken dus wel even voor verkeersstagnatie bij de Vechtbrug en overige wegen.

Artikel delen: