Hoe ist met: Antonie Pot en Rieki Pot – Nijboer

Hoe ist met: Antonie Pot en Rieki Pot – Nijboer

DALFSEN – HEINO –  Zo af en toe zie je ze nog wel een fietsen, die dappere oud Dalfsenaren. Antonie Pot, een hele bekende Nederlander die destijds de Podal mollenklem heeft uitgevonden en daar ook octrooi op heeft aangevraagd en gekregen.

Deze geboren knutselaar heeft nog wel meer bijzondere dingen op zijn naam staan. De fam Pot hebben eerder gewoond aan de Bosrand weg bij huize “Reeland” in een huisje dat is geplaatst op grond van de ouders van Riki Nijboer.

Ondertussen zitten ze al heel wat jaren in Heino. En samen fietsen ze er nog heel wat af, ondanks dat ze al dik tachtigers zijn.

Zijn merk Podal (afkorting van Pot Dalfsen) is bijna in  elke tuinwinkel verkrijgbaar in het hele land. Maar daar heeft hij zelf geen werk meer mee. Dat hoeft ook op die leeftijd. Maar helemaal stilzitten wil hij ook niet. Hij wil nog heel graag bezig blijven door oudere mensen voort te helpen en kleine technische klusjes.

Want Antonie was eerder een techneut, ondere andere repareerde hij altijd de Shill heftrucks. Nog steeds laat hij zijn handjes graag wapperen.

Vandaag was hij bij de kringloopwinkel in Dalfsen op zoek naar een beugel, een handgreep die hij wilde plaatsen bij oudere mensen in de badkamer.

Dit soort kleine dingetjes houdt hem mooi bezig. Op deze manier maken ze er samen een mooi gezellige fietstochtje van op hun dooie gemak. Niks moet zegt Riki, die altijd lacht en schik heeft.

Bijna vergeten, maar zij hebben 2 zoons en 2 dochters en die ene zoon Peter, die in nogal behoorlijk populair in Zwolle, hij is wethouder van Zwolle geweest (en Ameland) en is nu directeur van het Dominicanenklooster in Zwolle.

Artikel delen: