Brainstormsessie over hoe de Vecht verbindt in de Trefkoele+

Brainstormsessie over hoe de Vecht verbindt in de Trefkoele+

DALFSEN – De Vecht. We zien ‘m als we in Dalfsen over de Blauwe Bogenbrug fietsen of langs de kade wandelen. Eeuwenlang was de rivier de levensader van de regio toen goederen per schip werden vervoerd, maar vandaag de dag is dat anders.

Aan de ene oever wordt gewoond en aan de overkant heerst de natuur. Soms zwelt de rivier en neemt dan kortstondig bezit van de uiterwaarden. De inwoners van het dorp houden hun voeten droog. Daar zorgt het waterschap wel voor. Welnu: natuur, waterveiligheid en verkeer & economie. Deze thema’s zijn belangrijk als we ons een toekomstbeeld willen vormen over de Vecht bij Dalfsen. Wie zich verbonden voelt met de Vecht moet woensdagavond beslist langs komen in De Trefkoele+. Dromen is toegestaan en dromen delen al helemaal. Onder de titel ‘De Vecht verbindt’ wordt daar vanaf 19.30 uur een bijeenkomst gehouden waar de toekomst van de Vecht en het dorp Dalfsen centraal staan.

Het initiatief komt van de Dalfser raadsleden Luco Nijkamp (ChristenUnie) en Leander Broere (PvdA). Zij zijn ongelooflijk benieuwd naar de dromen en gedachten van het publiek. Want, hoe ziet men de toekomst van de Vecht in combinatie met het dorp? Wordt de rivier leidend of het dorp of ligt het ergens daar tussenin? Om een idee te krijgen voor welke uitdagingen we in de toekomst komen te staan, vertelt bestuurder Breun Breunissen van het waterschap Drents Overijsselse Delta woensdag over het hoogwaterbeschermingsprogramma, terwijl ecoloog Evert Ruiter het publiek meeneemt op een ontdekkingsreis door de natuur in het Vechtdal.

Hoe zit het eigenlijk met de diversiteit van flora en fauna? En dan het dorpsaanzicht? Is dat aantrekkelijk of…? En hoe zit het bijvoorbeeld met het verkeer? Peter Hermens van Landschap Overijssel kan daar veel over vertellen, maar hij is vooral benieuwd naar de dromen van de Dalfsenaren zelf. Inspiratie gekregen? Kom woensdag langs in De Trefkoele+. Aanvang: 19.30 uur. Koffie en thee staan klaar.

 

 

 

Foto 1
Artikel delen: