Aanvraag zonnepark Hooiweg opnieuw ingediend

DALFSEN – De planontwikkelaar TP Solar, voor een zonnepark aan de Hooiweg te Dalfsen heeft het plan opnieuw ingediend bij de gemeente na wat aanpassingen en minder groot. Het eerste plan stuitte op heel veel bezwaren van de omwonenden, zie hieronder een fragment uit een eerder persbericht van Vechtdal FM.

“Omwonenden die de afgelopen maanden contact met de zonneparkbouwer probeerden te krijgen kregen nul op het rekest. Dat stond in schril contrast met de opmerking van Erik Wieffer, één van de directeuren/eigenaren van TPSolar. Hij gaf woensdagavond aan dat onder alle correspondentie staat vermeld dat belanghebbenden zoals omwonenden, altijd telefonisch of per e-mail contact kunnen opnemen, maar gaf ruiterlijk toe dat een tussentijdse briefing op zijn plaats was geweest. Wel verweet hij de gemeente Dalfsen een slordige agendaplanning omdat de informatiebijeenkomst van woensdagavond al lange tijd bekend was. Een toehoorster sprong daar onmiddellijk op in en maakt zonneklaar dat onderwerpen als deze altijd eerst in de commissie wordt behandeld en dan pas in de raadsvergadering: “Met al haar ervaring had TP Solar dit kunnen weten”.

Ze erkennen dat in de vorige  aanvragen fouten zijn gemaakt. Dus hebben ze alsnog besloten een hernieuwde aanvraag in te dienen. De gemeente Dalfsen behandeld alleen oude aanvragen/projecten waarvan voor 1 april de aanvraag binnen is.

In de komende periode zal de raad weer een besluit moeten nemen.

WvdV

Artikel delen: