Ree gevonden

Ree gevonden

DALFSEN –  STERREBOS – Eén van de drie reeën heeft de aanrijding met een auto afgelopen donderdag het niet gehaald. Vandaag is het gevonden heel dicht bij een woning. Het heeft vermoedelijk een rustig plekje gezocht om te sterven.

 

De andere 2, die niets mankeren zien we dagelijks nog voorbijkomen. Op advies van de boswachter is de dode ree (een redelijk jonge bok) met een kruiwagen diep het bos in gereden en bedekt met bladeren en dennennaalden. Daar zal het weer dienen als voedsel voor andere dieren. Zo werkt dat in de natuur.

Meer dieren dan je zou denken, doen zich op de één of andere manier tegoed aan aas. Als je een livestream goed in de gaten houdt, zou je volgens Teunissen van Staatsbosbeheer veel ‘lijkenpikkers’ kunnen zien. ‘Overdag heb je kans op vogels zoals de buizerd, ekster en koolmees. Heel misschien komen er wel raven langs. Maar als aan het einde van de middag de duisternis invalt, wordt het echt spannend! In de buurt leven steenuilen, steenmarters, dassen en vossen.’ Op dit moment kan ik niet zo snel een linkje vinden waarop dat te zien is.

Maar regelmatig is dat te zien op internet

Foto's 3
Ree gevonden
Ree gevonden
Artikel delen: