Hulplijn maatschappelijk werk De Kern - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Hulplijn maatschappelijk werk De Kern

Het Maatschappelijk Werk in gemeente Dalfsen kan worden gebeld door iedereen die zich zorgen maakt over de gevolgen van de corona-maatregelen. Dat is nodig omdat door het Corona virus en de maatregelingen om hiermee om te gaan, voor veel mensen een andere situatie is ontstaan in hun dagelijks leven.

Er zijn in de samenleving veel vragen rondom het coronavirus. Informatie over de ziekte zelf en wat we moeten doen komt van regering en het RIVM. Maar er zijn ook andere vragen:

Van ouderen en mensen met gezondheidsklachten die thuis eenzaam zijn of bang. Of mensen met kinderen die opeens ook een soort meester of juf zijn geworden. Dat wordt nog extra ingewikkeld als zij thuis moeten werken. En ontspannen is lastiger nu de verenigingen stil liggen en je niet even op visite kan.

Voor sommige inwoners geeft deze tijd ook spanning over werk, inkomen en overzicht. Hoe moet het met mijn thuisadministratie, of mijn belastingaangifte. Er kan opeens geen werk meer zijn, houdt het bedrijf het wel vol? Dat geldt met name ook voor zzp-ers.

En niet in de laatste plaats het zorgpersoneel: er wordt een zwaar beroep op hen gedaan en zij lopen ook veel risico.

De maatschappelijk werkers van het algemeen maatschappelijk werk De Kern, zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 9:00 uur tot 17:00 uur. Mensen mogen daar gewoon iets vertellen, zorgen delen of een probleem bespreken. Zij kunnen bellen met de Hulplijn: 038-459700.

Foto 1
Artikel delen: