Dag 5 van de verbouwing Jumbo Kamphuis - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Dag 5 van de verbouwing Jumbo Kamphuis

DALFSEN – Jumbo Kamphuis gaat op de schop. Deze week is de supermarkt aan de Wilhelminastraat in Dalfsen vijf dagen dicht, om na een grote renovatie zaterdag 21 maart de deuren weer te openen. Er verandert veel. “Maar,” belooft eigenaar Ronald Kamphuis. “Mensen hoeven niet bang te zijn dat alles anders ingedeeld wordt.”

 Rust en ruimte, dat worden de kernwoorden van de vernieuwde winkel. “We krijgen er geen meters bij, maar alles wordt zo ingericht dat er visueel meer ruimte is en mensen ook werkelijk meer bewegingsruimte krijgen,” vertelt Kamphuis. Daarvoor worden grote ingrepen en aanpassingen gedaan, maar er zijn ook subtiele wijzigingen. “De wandtegels voor in de winkel zijn nu bijvoorbeeld zwart. Die maken we wit. De winkel wordt daar geen centimeter groter van, maar zo lijkt het dan wel.”

Een van de grootste veranderingen vindt plaats bij de entree van de winkel. “De ingang is op dit moment vrij krap. We gaan daar de boel logischer indelen waardoor je meer rust ervaart bij binnenkomst. De grote en kleine winkelwagens komen bij elkaar te staan en de flessenautomaat wordt verplaatst. Straks kun je je flessen en kratten inleveren vóórdat je de winkel ingaat.” De emballage-inname wordt slechts 2,5 meter verschoven, maar vormt een van de grootste klussen. “Die pak je niet zomaar op. Bovendien zit op die plek alle elektronica van de zaak. Dat wordt dus een flinke ingreep.”

Zelf stokbrood snijden

Kamphuis kijkt vooral uit naar de vele noviteiten die zijn supermarkt binnenkort rijk is. “We verkopen enorm veel gesneden stokbrood. Dat mogen klanten nu zelf doen. Er komt een machine op de bakkerijafdeling waarmee ze hun eigen stokbrood kunnen snijden.” De stroopwafelmodule is ook nieuw op die afdeling. “Verse stroopwafels verkochten we altijd al, maar nu kunnen mensen ze ook laten decoreren. Er zijn daarvoor onder andere M&M’s, chocola en karamel aanwezig.”

Op de visafdeling krijgen klanten de mogelijkheid om naar eigen wens vers ingevroren vis, zoals reuzengarnalen, zeevruchtencocktail en zalmblokjes, te scheppen; op vrijdag en zaterdag is er de weekendbloemist, waar klanten een op maat gemaakt boeket kunnen kopen en er komt een grote, gezellige boerentafel en kinderanimatie. “Die komen op de plek waar nu de grote vleeswarenkoeling staat,” legt Kamphuis uit. “De vleeswaren zijn straks te vinden in het verlengde van de voorverpakte kaas.”

Er wordt hier en daar dus geschoven met artikelgroepen. “Dat zijn veelal kleine wijzigingen die klanten nauwelijks zullen merken. Alleen de bakproducten worden echt verplaatst. Mensen hoeven niet bang te zijn dat ze na de verbouwing niks meer kunnen vinden.” De indeling wordt juist logischer, belooft Kamphuis. “Nu hebben we bijvoorbeeld nog een vak met groente en fruit door elkaar. Die producten worden gescheiden. De aanbiedingen, onze zogenoemde voordeelmeters, komen in het hart van de winkel te staan. En bij de diepvries wordt een themaplein gecreëerd. Nu zijn alle producten voor Pasen bijvoorbeeld nog her en der te vinden. Die staan straks allemaal bij elkaar.”

Ruimer aanbod

Vanaf de heropening biedt Jumbo Kamphuis ook meer artikelen aan. “Er is steeds meer vraag naar vegetarische producten,” weet Kamphuis. “We verdubbelen ons aanbod daarin. Ook ons biologisch assortiment wordt uitgebreid. Daarnaast verbreden we het schap met zelfzorgmedicijnen van een naar twee meter. Zeven medewerkers zijn in opleiding tot drogist of assistent-drogist. Dat betekent dat we binnenkort ook zogenaamde UAD-producten, Uitsluitend Apotheek en Drogist, mogen verkopen.”

Gratis appeltaart

De vernieuwde Jumbo Kamphuis gaat op zaterdag 21 maart om 7.00 uur  tot 21.00  uur open. Voor iedere klant die die dag minimaal 15 euro aan boodschappen besteedt, ligt er een appeltaartje klaar.

Elke dag  kwam er een horecaondernemer  uit Dalfsen  warm eten brengen,  vandaag was dat Rijk van het Rode Hert.

Om 13.30 wordt er een nieuw Dalfser Bier geïntroduceerd: Stoete Bier.

Bier  dat bij de Vechtdalbrouweij is gebrouwen met als hoofdingrediënt brood van de Jumbo. Lokaler en duurzamer kun we het niet maken.

Foto's 13
Dag 5 van de verbouwing Jumbo Kamphuis - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Dag 5 van de verbouwing Jumbo Kamphuis - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Dag 5 van de verbouwing Jumbo Kamphuis - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Dag 5 van de verbouwing Jumbo Kamphuis - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Dag 5 van de verbouwing Jumbo Kamphuis - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Dag 5 van de verbouwing Jumbo Kamphuis - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Dag 5 van de verbouwing Jumbo Kamphuis - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Dag 5 van de verbouwing Jumbo Kamphuis - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Dag 5 van de verbouwing Jumbo Kamphuis - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Dag 5 van de verbouwing Jumbo Kamphuis - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Dag 5 van de verbouwing Jumbo Kamphuis - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Dag 5 van de verbouwing Jumbo Kamphuis - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Artikel delen: